top of page
Search

Waar is de griep?

" In ons land circuleert het griepvirus nog niet, stelt het kenniscentrum Sciensano op basis van de wekelijkse raadplegingen bij de huisarts voor griepklachten. Gemiddeld worden in België elk jaar 500.000 mensen getroffen door griep - 2 tot 8 procent van de bevolking. Bij gemiddeld 1 op de 1.000 grieppatiënten is door complicaties een ziekenhuisopname nodig.

Het griepvirus treft jaarlijks ongeveer 1 miljard mensen. Naar schatting 290.000 tot 650.000 van hen overleven het niet."


Dat is de zoveelste leugen.....

De griep heeft tijdens het voorjaar van 2020 in België harder toegeslagen dan de voorgaande jaren ( ja, op hetzelfde moment als corona de kop opstak ). Dat is door Sciensano in een niet mis te verstane grafiek gezet.

Uit de weekbulletins van Sciensano blijkt dat de vloer van de huisartsen vanaf week 37 plat gelopen werd door patiënten met griepachtige symptomen ( "influenza like "). Tot wel 11.000 per week. In de navolgende weken ging het in stijgende lijn en werd er zelfs gesproken over overbelasting van de huisartsen.

Waar staan die grafieken en weekbulletins van Sciensano over de griep ? Op ... het professioneel luik van Sciensano dat je kan raadplegen met login en paswoord. Maar wie ze wil inkijken vindt ze ook hier .


NOOT : laat u niets wijsmaken; we hebben ELK JAAR een steeds wederkerende seizoensgriep. De ziekenhuizen liggen telkens afgeladen vol. En ja, zoals De Tijd terecht stelt worden jaarlijks gemiddeld 500.000 mensen ziek door de griep en sterven ook behoorlijk wat mensen vooral in de categorie van de bejaarden. Corona is op vlak van aantal gevallen is schijntje in vergelijking met wat we gewoonlijk met de griep zien.

Geen griep in 2020 en 2021 ? Duhhh....182 views0 comments

Comments


bottom of page