top of page
Search

Vrijdag 23.10.2020

VRIJDAG 23.10.2020 OPNIEUW OVERLEGCOMITE EN NOG MEER MAATREGELEN (SEMI-LOCKDOWN)

Bron: HLN

"MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (*) wil dringend strengere coronamaatregelen, zoals een algemene mondmaskerplicht en een verbod op sportwedstrijden voor publiek. Een aantal beperkingen zitten in de pijplijn, die vrijdag aan bod komen tijdens een nieuw Overlegcomité, meldt De Morgen."


Afgelopen vrijdag nam het Overlegcomité enkele stevige beslissingen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. De komende vier weken blijven cafés en restaurants gesloten, mag elk persoon slechts één nauw contact hebben en geldt er een avondklok tussen middernacht en vijf uur ’s ochtends. Toch neemt dat niet weg dat de curve onrustwekkend snel blijft stijgen. Zo lagen er maandag 2.774 patiënten (**) met corona in het ziekenhuis, tegenover 1.473 vorige week (**)


We moeten nog meer doen”, zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nu, omdat hij vaststelt dat veel mensen nog steeds de ernst van de situatie onderschatten (***). Deels omdat de besmettingscijfers voor hen te abstract zijn, deels omdat de overheid volgens hem tegenstrijdige signalen uitstuurt.“

Ik denk alleen dat we bijkomende maatregelen zullen moeten nemen. En dat dat sneller moet gebeuren dan de geplande evaluatie binnen twee weken. Anders is het risico groot dat de situatie compleet escaleert.”

Zelf doet Bouchez twee suggesties.

Eén: een nationale verplichting op het dragen van een mondmasker. Die geldt nu al in winkels en als je onvoldoende afstand kan houden, maar Bouchez wil dat uitbreiden naar alle openbare plaatsen. Enkele steden hebben dat nu al ingevoerd.

Twee: een verbod op sportwedstrijden voor publiek, en een volledige opschorting van de amateursporten.

Het eerste zou echt om nieuw politiek beleid gaan. Het tweede om nieuwe afspraken met sectoren als de sport, de cultuur of de bedrijfswereld.


(*) Bouchez neemt hier enkel de rol van boodschapper op zich. Ik weet uit interne bron dat de nieuwe bijkomende maatregelen al klaar liggen. (**) het aantal mensen dat dagelijks het ziekenhuis verlaat, wordt door Sciensano nog steeds niet in mindering gebracht. Tussen 26.09 en 19.10 hebben 2.164 mensen het ziekenhuis verlaten. (***) Het is weer onze fout of wat had u gedacht, hè ?

220 views1 comment

1 Comment


Volgens mij wordt het smoorheet aan hun voeten... Ze weten dat ze stillekesaan achterhaald worden... Ondertussen beginnen meer en meer mensen het coronagebeuren in vraag te stellen...

Like
bottom of page