top of page
Search

Verpleegsters (NL): "we zijn de leugens van de overheid kotsbeu"

" Verschillende verpleegkundigen in Nederland spreken zich uit over de toestanden in de ziekenhuizen en geven aan dat het elk jaar in de wintermaanden druk is op de IC-afdelingen. Maar men heeft het aantal bedden verminderd, terwijl de bevolking is toegenomen. Dit creëerde de perfecte situatie om nu ‘drama’ roepen: kijk hoe erg die coronacrisis toch is, terwijl in voorgaande jaren hier totaal geen aandacht aan werd besteed.

Is het uitzonderlijk dat ziekenhuizen rond deze tijd van het jaar vol liggen? Nee, zegt een doorgewinterde verpleegkundige. “Ik heb 20 jaar als intensive care-verpleegkundige gewerkt en elke winter was het drama om patiënten geplaatst te krijgen welke ten gevolge van griep onderuit gingen. Het is nu niet anders dan voorheen. Mensen, laat u zich toch niet voorliegen!” twittert Prikker, die naar eigen zeggen om meerdere redenen anoniem wil blijven. Ze wijst erop dat het aantal bedden in enkele jaren tijd is gehalveerd, terwijl de bevolking is toegenomen.

Veel mensen onderschrijven het verhaal van de verpleegkundige. “Ik heb ook 25 jaar op een IC gewerkt. Inderdaad. Jaar in jaar uit geleurd met patiënten. Altijd overvolle IC,” schrijft Will Therese. Nachtzuster2 twittert: Hier 27 jaar ziekenhuis en het klopt. We worden voorgelogen en ergens in gerommeld.”

“Ik hoor van mijn schoonzus, medisch specialist sinds 30 jaar, precies hetzelfde,” aldus Frederik. Irene zegt: “Mijn nichtje, die meer dan 30 jaar werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis, zegt hetzelfde.” En iemand anders reageert: “Mijn schoondochter werkt op de IC en zegt exáct hetzelfde.”

Over de reden waarom ze zich nu uitspreekt, zegt Prikker: Ik moet dit doen, omdat ik de leugens en het bedrog van de overheid en zijn trawanten als een RIVM kotsbeu ben!” Ze waarschuwt ook tegen het coronavaccin. “Na 34 jaar als verpleegkundige werkzaam te zijn in zowel ziekenhuis, verpleeghuis als thuiszorg, kan ik vanuit mijn werkervaring zeggen dat ik mezelf nimmer laat vaccineren.”

“Onze overheid heeft hele andere plannen met ons en misbruikt dit griepvirus om haar walgelijke agenda erdoorheen te drukken. Ik smeek u: laat u zich niet vaccineren, doe het niet!”

De verpleegkundige zegt te hopen dat men wakker wordt en gaat beseffen dat we ‘in gevaar zijn gebracht’. “We worden voorgelogen.”

________

Ik heb de afgelopen maanden al vaak PM ontvangen van Vlaamse verpleegkundigen die mij op de hoogte houden van de situatie in de ziekenhuizen waar zij tewerk gesteld. Zij willen allemaal anoniem blijven omdat ze bang zijn voor repressailles.


Dit is een warme oproep aan alle verpleegkundigen ( en artsen ) in ziekenhuizen, verpleegkundigen en zorgkundigen in WZC en andere faciliteiten evenals aan de thuisverplegers om OOK naar buiten te treden.181 views0 comments

Comments


bottom of page