top of page
Search

Van Dissel geeft eindelijk toe dat de coronatest niet betrouwbaar is

NEDERLAND : Viroloog en infectioloog. Van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, geeft eindelijk toe dat de PCR test niet betrouwbaar is.


NEDERLAND : Viroloog en infectioloog. Van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, geeft eindelijk toe dat de PCR test niet betrouwbaar is.


Waarom horen we dit niet van de experten die we dagelijks zien opdraven in MSM ?"Kamerlid Wybren van Haga heeft gelijk gekregen van Jaap van Dissel over de coronatest. De RIVM-baas gaf tijdens een commissievergadering toe dat de PCR-test niet betrouwbaar is. “De betrouwbaarheid van de PCR-test is belangrijk omdat alle maatregelen op basis hiervan worden genomen. Het aantal fout-positieven zou weleens zeer hoog kunnen zijn,” licht Van Haga toe.


“Als er reden is om aan de betrouwbaarheid van de PCR-test te twijfelen, dan vind ik dat dat onafhankelijk onderzocht moet worden,” zei hij tijdens de vergadering.

“We realiseren ons natuurlijk dat een positieve PCR-test betekent dat je genetisch materiaal aantoont, maar niet per definitie dat je levend virus aantoont. En dus ook niet per definitie dat je levend virus aantoont waar iemand ziek van is. Dus daar heeft u volkomen gelijk in,” antwoordde Van Dissel.

De PCR-test zegt dus helemaal niets

Hij benadrukte: “U heeft gelijk in de zin dat als je een PCR-test doet zonder dat er een klinisch ziektebeeld is, met andere woorden het testen van asymptomatische personen, dat dan vaak moeilijk te interpreteren is wat er speelt.”


“Onze boodschap is dat je kritisch naar die testen moet kijken,” zei hij. Dat doet het kabinet op dit moment niet."


2 views0 comments

Comentarios


bottom of page