top of page
Search

Twee maten en twee gewichten

De politie van Brussel zegt dat ze "niets " kan doen als op een islamitische begrafenis 100den mensen buiten samen gepakt op een kerkhof staan omdat het " privé terrein " is. Maar.... binnen vallen in een onschendbare woning dat ook privé terrein is, omdat... er meer mensen aanwezig zijn dan toegelaten en boetes uitschrijven als meer dan 4 mensen buiten " samen scholen " dat kan dan weer wel???


NOOT : De politie van Brussel heeft gelijk. Zij is inderdaad niet bevoegd op privé terrein. Ze is enkel bevoegd op de openbare weg en in een aantal uitzonderingsgevallen ook in geval van nachtlawaai en verstoring van de openbare rust, de openbare veiligheid en de openbare gezondheid ( beperkt tot hygiëne).

Zij had alle burgers een boete kunnen geven wanneer zij het kerkhof verlieten maar heeft dit wijselijk niet gedaan uit humane overwegingen. Het menselijk leed en verdriet is al groot genoeg bij een begrafenis. Alle andere burgemeesters en politiediensten zouden de menselijkheid van de politie van Brussel beter als voorbeeld nemen in plaats van moord en brand te schreeuwen dat zij de deur zullen inbeuken met een stormram als de mensen zich niet aan de - ongrondwettelijke - regels houden ( Bilzen-Hoeselt ), barricaderen geen zin heeft en en de politie toch zal binnen vallen ( Antwerpen ) en drones met warmtesensoren zullen meten wie er in de huizen zit ( Genk ).80 views0 comments

Comments


bottom of page