top of page
Search

Tanzania voert PCR test uit op een geit, papaya, pawpaw

AFRICANEWS : TANZANIA VOERT PCR TEST UIT OP EEN GEIT, EEN PAPAYA, JACKFRUIT/ PAWPAW = ALLEMAAL POSITIEF

Bron: Africa News

"There has been a top and controversial sacking in Tanzania. Head of the country’s national health laboratory in charge of coronavirus testing was suspended, a day after President John Magufuli questioned the accuracy of the tests. On Sunday President Magufuli, who has consistently downplayed the effect of the virus shocked the world when he said animals, fruits and vehicle oil had been secretly tested at the laboratory. Now, take a read at some of the specific things he said had been tested. A… READ MORE : http://www.africanews.com/2020/05/06/...

 

Fatma Karuwe, mensenrechtenactiviste geeft duiding in het nieuws.

"Als de overheid PCR testen laat verwerken, moet zij volgens de richtlijnen van de wetenschap de efficiëntie van het labo, de mensen die er werken en de toestellen die zij gebruiken testen en de werknemers van dat labo evenals het laboratorium zelve dat de resultaten aflevert testen. Er moeten processen en procedures gevolgd worden."


Is deze wetenschappelijke richtlijn in België gevolgd? Heel waarschijnlijk niet.

In het rapport van Sciensano van 30.06.2020 staat letterlijk dat van 11 (van de 40) labo's niet geweten is HOE zij de PCR testen verwerken nu zij niet over de vereiste toestellen beschikken.

Als er per 30.06.2020 zelfs geen inspanningen zijn gedaan om uit te zoeken HOE labo's PCR testen verwerken, mogen we met aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aannemen dat de hiervoor geciteerde procedures ook niet zijn gevolgd.


Mogelijks zijn de afgenomen PCR stalen zelfs reeds voor dat zij in de labo's terecht komen, niet meer dienstig.


Van zodra een staal afgenomen is moet het opgeslagen worden aan een temperatuur van -4 ° en in koelboxen getransporteerd worden naar het labo. Tussen de afname van het staal en de verwerking ervan mag niet meer dan 72 uur verlopen (dixit handleiding ROCHE).
21 views0 comments
bottom of page