top of page
Search

Solidariteit met een kleine minderheid of met de grote meerderheid?

Dank je wel Jochen Bessemans voor deze pakkende bijdrage.


Pierre Van Damme had - in de reportage van Telefacts gisteren 11.02.2021 - de mond vol over " solidariteit ". We moeten solidair zijn en ons allemaal laten vaccineren om niet alleen onszelf maar ook anderen te beschermen. Een sterk staaltje van woorden diarree van een meester manipulator die ons, het volk, tracht te overladen met een schuldgevoel en de overheid aanstuurt om het volk, de maatschappij en de economie in een wurggreep te blijven houden met onzinnige vrijheidsbeperkende maatregelen die meer schade veroorzaken dat de kwaal.


Om iedereen te overtuigen van de noodzaak tot " solidariteit " werden ons schrijnende beelden getoond van zieken op ICU, aan de beademing ( nu of tijdens de eerste golf, dat laten we in het midden ). In een eerdere nieuwsuitzending zagen we ook een man van 49-50 jaar die 109 dagen in het ziekenhuis had gelegen, eindelijk naar huis mocht en tijdens zijn interview - met een wenende echtgenote aan zijn zijde - zei " mensen, wees voorzichtig, draag uw mondmasker, houdt afstand, blijf thuis en laat u vaccineren ". De angstpolitiek wordt onverminderd verder gezet.


Maar.... over de honderdduizenden, mogelijks zelfs miljoenen mensen die fysiek gezond zijn maar door de maatregelen kampen met psychische aandoeningen, slapeloosheid, stress, angst, niet door het virus maar de schulden die zich blijven opstapelen, gevoelens van uitzichtloosheid omdat er geen perspectief geboden wordt, de vele gezinnen die in de armoede vervallen zijn, de schrikwekkende stijging van de kindermishandeling en kindermisbruik, de zelfdodingen, de toenemende alcoholverslaving, drugsgebruik, de eetstoornissen, jongeren die zich slecht voelen door het gebrek aan sociaal contact, het onderwijs dat op de helling staat enz... daar wordt geen aandacht aan besteed.


Dus ja, met wie ben jij solidair ? Met de 1632 personen die ziek zijn en in het ziekenhuis liggen ( wat erg is ) of met de 11.500.000 andere Belgen die niet ziek zijn maar wel erg lijden onder de maatregelen ?326 views1 comment

1 Comment


Unknown member
Feb 13, 2021

Iemand in onze omgeving wordt met laatste stage botkanker tegen zin in leven gehouden met machines. Hoe schrijnend is dat niet en is al van de eerste lockdown bezig. Desondanks herhalen van wil om euthanasie, denied afzien is veel beter voor de portemonnee. Van de overheid. Om nog maar van het leed van de omstaanders te zwijgen.

Like
bottom of page