top of page
Search

Prof. Dr. Jean-Luc Gala - 29.10.2020

Bron: FB


(02:01 min): "wie is de beheerder van de crisis in dit land? Wie is hier de hoofdgeneraal van de crisis? De eerste minister? De minister van volksgezondheid? De corona commissaris? Er is geen crisis beheerder".


(06:50min): "wij hebben geen crisis beheerder; we hebben daarentegen wel een minister die heel creatief is op politiek vlak. Wij zijn onverslagen in creativiteit. Wereldkampioen. We zouden ermee kunnen lachen als de sociale, economische en psychische gevolgen niet zo desastreus zouden zijn. We zijn een sociaal bloedbad aan het creeëren. Ik heb onlangs een paar horeca uitbaters ontmoet. Ze huilden en ik huilde mee met hen. Steeds meer mensen plegen zelfmoord. Huisartsen zeggen me dat ze nog nooit zoveel anti-depressiva en slaappillen hebben voorgeschreven als nu. Psychologen en psychiaters zeggen dat ze nog nooit zoveel psychische affectaties hebben gezien. Mensen voelen zich slecht, ze zijn bang en hebben geen perspectief meer en dat wordt hen ook niet gegeven. Er wordt hen geen hoop gegeven"

(11:18min): "wat zien we nu? het virus circuleert enorm en de onze ziekenhuizen staan zwaar onder druk. Is dit enkel door Covid? Neen. Het draagt er natuurlijk wel toe bij maar enkel in bepaalde grote steden. Er zijn ziekenhuizen waar er geen Covid is, regio's waar er geen Covid is, IC afdelingen waar geen Covid patiënten liggen. In Brussel zijn er teveel ja, dat is juist. Waarom staan de ziekenhuizen onder druk? In maart/april waren ze enkel bezig met Covid? Sindsdien is hen gevraagd geworden om ook bezig te houden met andere patiënten. Kanker, hartdaandoeningen, neurologische aandoeningen en andere ziekten en type patiënten. die moesten geopereerd worden aan alle andere aandoeningen. In een gezondheidsstelsel dat de afgelopen 20 jaar ondergefinancierd is geworden hoeft het niet te verbazen dat het sanitair systeem geen stand houdt. Er is te weinig personeel. Er zijn te weinig verpleegkundingen, niet genoeg artsen."

(16:40 min): "wie van jullie draagt een goed mondmasker? Ik dat veel van jullie een stoffen en en enkele papieren mondmasker hebben. U kan deze weg smijten, ze dienen nergens voor als u ze niet om de 2-3 uur vervangt. De meeste mensen hebben geen geld om elke 2-3 uur hun masker te vervangen"

315 views0 comments
bottom of page