top of page
Search

Politiemensen zijn coronaregels moe

Brussel - Nederlanders aan de grens terugsturen, Britten aan de juiste kant van het Kanaal houden, lockdownfeestjes stilleggen, de quarantaineregels van bewoners “tot achter de haag” checken, de quota aan opgelegde alcoholtests halen: de politie moet naar eigen zeggen alles doen en is het beu dat ze als manusje-van-alles opgevorderd worden.

“De mensen zijn corona terecht moe, maar onze politiemensen zijn alle coronaregeltjes moe”, zegt Carlo Medo, nationaal voorzitter van politievakbond NSPV.

“Ons vat is af. We zijn loyaal en zullen onze opdrachten blijven uitvoeren, maar we steken het niet langer weg.”

Nico Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale bond dit weekend de kat de bel aan na afloop van de taskforce Handhaving.

De tienduizenden lokale agenten van onze 185 politiezones zijn moe en voelen zich de muilezel van de politiek, de uitgewrongen dweil van de Wetstraat.

De twee grootste politievakbonden van Vlaanderen, VSOA en NSPV, geven Paelinck overschot van gelijk.

“Omdat andere diensten niet thuis geven komt alles altijd bij de politie terecht. Zo kan het echt niet verder. Er zijn structureel 3.500 agenten tekort. We zijn al jaren aan het verzuipen. Nu komen er al die taken bij, en straks ook nog eens de Brexit’, zegt VSOA-ondervoorzitter Vincent Houssin.

Paelinck verwijst naar het Agentschap Zorg en Gezondheid en de NMBS, die bijvoorbeeld zelf kunnen instaan voor het controleren van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. Voorzitter van NSPV Carlo Medo beaamt. “Het zijn altijd de agenten die opdraaien voor alles wat met ordehandhaving rond corona te maken heeft. Onze mensen zijn moe van al die bijkomende coronagerelateerde taken.”

Vooral het strikter moeten controleren van de quarantainemaatregelen, wat de politiek afgelopen weekend opperde, valt slecht bij de vakbonden. “Dat we illegale lockdownfeestjes moeten controleren en moeten patrouilleren in parken tot daar aan toe”, zegt Medo. “Maar dat we bij mensen achter de haag moeten springen om te kijken of ze wel netjes in afzondering in hun zetel zitten, gaat ons te ver. We moeten vermijden dat agenten beschaamd zijn als ze ergens gaan bellen.”

---- Beschaamd om ergens aan te bellen ...

Wat een schril contrast met de bende criminelen in uniform ( 10 ) die vrijdagavond 18.12 zonder mandaat of huiszoekingsbevel zijn binnen geval in een onschendbare woning te Lasne en zich schuldig hebben gemaakt aan zware geweldigpleging op een vrouw ( ! ), en man ( en naar thans blijkt ook 2 van de 3 kinderen ), bedreigingen en schandelijke intimidatie.


Gelukkig zijn er nog goei die de corona regels ook spuugzat zijn en er nu eindelijk ook voor uit komen. Dank u wel.257 views0 comments
bottom of page