top of page
Search

Pers en politiek in Wallonië worden wakker


Ik hoop dat je woorden - als Voorzitter van Open Vld Rotselaar - niet in dovemansoren vallen bij de partijtop. Meer in het bijzonder Egbert en Alexander die zich compleet wereldvreemd opstellen ,de enorme nevenschade van de maatregelen aanhoudend negeren en niet handelen in het belang van het volk en de economie.

Zij moeten heel dringend hun oor te luisteren leggen bij andere experten dan het " clubje "dat we dagelijks op elk Vlaamse zender zien en die staalhard liegen over de werkelijke situatie, de zaken systematisch uit hun context rukken en de bevolking steeds dieper in een angst psychose duwen.

Er bestaan alternatieve oplossingen zonder dat het land in een wurggreep dient te blijven. Focused Protection. Bescherm de ouderen en de zwakkeren/mensen met onderliggende aandoeningen zoals beschreven in de Omgekeerde Lockdown en de Grand Barrier Declaration.

Het is reeds sinds 24.02.2020 geweten dat ouderen en zwakkeren de risico groepen zijn cf het rapport van de Joint Commission van de WHO. Niet de contactberoepen, niet de terugkerende reizigers, niet de kinderen, niet de familiale sfeer, niet de horeca, niet de evenementensector, niet de bedrijven en alle andere zgn haarden die ze uit hun mouw blijven schudden.

Er lagen eergisteren nog amper 1.851 in het ziekenhuis. Het aantal ziekenhuisopnames blijft DALEN. 11.497.000 Belgen zijn gezond.

Het is niet legitiem, noodzakelijk en proportioneel om een gans land te vernietigen omwille van 1.851 opnames in een ziekenhuis ( wat veel minder is dan wat we gewoonlijk tijdens een griepseizoen zien ).

Het profiel van een gemiddelde patiënt is een man van 70 jaar die 100 kg weegt. 92% heeft een andere chronische ziekte.

Dit staat vast.

Bij samenlezing van het meest recente rapport van de WHO ( het zoveelste op rij ) blijkt dat de IFR lager is dan voor de griep.

Waar hebben ze het dan over ?


De Vlaamse media spelen een vuile rol in het corona gebeuren. Zij voeden op dagelijkse basis de angstpsychose. Hun berichtgeving is niet waarheidsgetrouw, zeer eenzijdig en altijd extreem negatief.

Het is juist dat de Franstalige media veel objectiever is en zich niet schuwt voor echte onderzoeksjournalistiek. Eigenaardig genoeg worden de zaken die in Wallonië aan de kaak gesteld worden niet opgepikt door de Vlaamse media. Ze negeren het. Zwijgen het dood.

Ik denk dan bvb aan het artikel van Le Soir van 25.09.2020 waarin kenbaar werd gemaakt dat Sophie Quoillin tijdens haar verhoor in de Bijzondere Kamercommissie toegegeven heeft dat de cijfers van Sciensano foutief zijn en ook de communicaties te wensen over laten. Dit was en is cruciale informatie.

Ik denk dan bvb ook aan de artikelen die jij thans citeert inzake de publicaties van de WHO inzake de IFR. Er bestaan overigens nog wel meer rapporten van de WHO die van overwegend belang zijn, bvb haar rapport van 03.12.2020 waarin zij bij de lidstaten aandrongen heeft om de lockdown niet langer als middel te gebruiken om het virus te bestrijden, standpunt waarin zij voorafgegaan is door het Europees Parlement cf haar zeer omstandig gemotiveerde Resolutie van 23.11.2020.


Alexander, premier van dit land, kan al deze pertinente stukken niet langer blijven negeren. Hij kan niet de ogen blijven sluiten voor de nefaste gevolgen van de maatregelen op de maatschappij en de economie. Hij kan zich ook niet verschuilen achter de adviezen van de " experten " die niet handelen in het belang van het volk maar andere broodheren dienen en vooral voor hun eigen deur vegen.

De " experten " zijn nl. mandatarissen van de overheid en zoals in elk contract van lastgeving, draagt de lastgever de eindverantwoordelijkheid voor alles wat hun mandatarissen zeggen en doen.

132 views0 comments
bottom of page