top of page
Search

Pedro Facon is terug van weggeweest



Kennelijk heeft zijn ziekteverlof wegens "burn-out " in oktober 2020 hem miraculeus snel terug op de spreekwoordelijke latten gezet want hij laat meteen van zich horen in de pers.


Geen heropening van de horeca op 1 mei 2021 zegt deze licentiaat in de politieke wetenschappen en voormalig cabinetchef van - wie anders dan - ons aller Maggie " blijf in kot ! "

Waarom niet ? Dat weet hij zelf (nog) niet. De enige reden die hij opgeeft is " we mogen niet te snel gaan ".


"Niet te snel" Pedro ? Are you kidding me ? De horeca is al 6 maanden gesloten en op vandaag ligt er nog altijd geen enkel concreet bewijs voor dat de horeca besmettingsbronnen zijn.

" Niet te snel " is dan ook een billenkletser van formaat.


Maar goed. Hij is wellicht enkel de boodschapper van een boodschap die hem ingefluisterd is door zijn broodheren.

" Bereid ze al maar voor om wat er gaat komen, dan moeten wij het niet doen ". Zo iets. Pedro is tenandere niet de enige. Onze Marc heeft eerder al in de pers verklaringen verricht waarin hij in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk heeft laten verstaan dat de horeca op 1 mei niet zal heropenen en ... het nog te vroeg is om de maatregelen te versoepelen. Want ja, de ziekenhuisopnames blijven stijgen en er liggen steeds meer mensen op IC.

Hoe dat mogelijk is hebben u en ik het raden naar. En zij ook. Ze weten het niet.

Ik wist al vorige week dat het er zat aan te komen ( zie mijn live stream van 4 april ). Ben ik helderziende ? De nieuwe madam praline die de toekomst kan voorspellen ? Neen. Ik vang veel op in de wandelgangen en meestal is dat correct.


Aanstaande woensdag is het weer Overlegcomité en wat betekent dit ? Ah, dat er weer een Ministerieel Besluit zit aan te komen waarbij de maatregelen nogmaals worden verlengd.

Zoals gewoonlijk zal het wellicht weer de zondag gepubliceerd worden of vrijdagavond laat zoals met het MB van 26.03.2021.

Dat zal dan het 39ste MB worden op 13 maanden tijd.


Horen we Horeca Vlaanderen reclameren ? Moord en brand roepen omdat de sector al 6 maanden achter slot en grendel zit en vele horeca uitbaters op de rand van het faillissement balanceren ?

Wel neen.

De CEO Matthias De Caluwé is wellicht op uitnodiging in de bar van het parlement weer een koffietje gaan drinken met zijn goede vriend Alexander ( zoals hij in oktober gezellig heeft gedaan - zie foto in een eerdere post ).

Voor " copains " doe je wel al eens iets en dit al zeker als je politieke ambities hebt die door deze " copains " kunnen worden vervuld.

In dit geval : er nog een schepje bovenop doen. " Horeca niet open op 1 mei ? Dan ook geen andere versoepelingen " heeft hij vandaag met uitgestreken gezicht in de pers verklaard.


Ik heb aan deze heren een pertinente vraag : Crisis management. Weten jullie wat dit is ?

Als je in het kader van een crisis maatregelen treft en na verloop van een jaar vaststelt dat het voor geen meter werkt, wat doet een goed crisismanager dan ?

Juist. Hij kiest voor een andere aanpak. Waarom gebeurt dat in dit land niet ? Omdat ... er geen crisismanager is die van wanten weet.

Ondertussen wordt ons land verder de afgrond in geduwd.......

227 views0 comments

Comments


bottom of page