top of page
Search

Pardon! Wat zegt u?

"Stephane Bancel, de CEO van de vaccinmaker Moderna, waarschuwde woensdag dat het coronavirus voor altijd in ons leven zal blijven. “Het gaat niet weg, we zullen ermee moeten leren leven”, klonk het.


Hij deed die uitspraken op een panel tijdens de gezondheids conferentie van de zakenbank JPMorgan waar jaarlijks de fine fleur van de farmasector samenkomt. “Het coronavirus gaat niet verdwijnen. We moeten ermee leren leven. We denken voor altijd”, klonk het.

Bancel is niet de eerste die iets in die aard zegt. Virologen en gezondheidsexperts hebben al meermaals gezegd dat er een grote kans is dat het coronavirus een zogenaamde endemische ziekte wordt. Dat betekent dat het virus altijd aanwezig zal zijn, maar waarschijnlijk minder ernstig dan nu.

Volgens Bancel zullen wetenschappers constant moeten blijven zoeken naar mutaties, zodat de vaccins daaraan aangepast kunnen worden."

____________ Verschil tussen endemische en epidemische ziekte :

Bij infectieziekten noemt men een ziekte endemisch wanneer de ziekte blijft voorkomen in een bepaald gebied zonder dat de patiënten de ziekte elders hebben opgelopen. Bij endemische ziekten is het aantal besmettingen relatief constant: het aantal nieuwe besmettingen wordt gecompenseerd door het aantal personen bij wie de ziekte verdwijnt, hetzij door het sterven van de persoon of door genezing.

Wanneer het aantal besmetten exponentieel toeneemt (en vervolgens heel snel afneemt wegens een gebrek aan mogelijk te besmetten individuen), noemt men de ziekte niet endemisch maar epidemisch. Een epidemische ziekte sterft in een bepaald gebied ofwel uit ofwel wordt na verloop van tijd endemisch.


___ Bancel neemt zijn dromen voor werkelijkheid. Hij ziet waarschijnlijk de dollars al rollen met gegarandeerde levenslange inkomsten uit vaccinatie. Om de zoveel maanden een nieuwe shot en dit een leven lang x wereldbevolking.


Het is volstrekt absurd dat de man de wereld op stang jaagt met een doemscenario. Virussen zijn eigenlijk exosomen ( eiwitproteïnen ) die overal voorkomen in de natuur en eigen zijn aan de mens. Wanneer Bancel zegt dat het corona virus er altijd zal zijn, heeft hij zeker een punt, maar dat is niets om moord een brand over te schreeuwen.

Het corona virus was er al vele, vele jaren in diverse vormen voordat de wereld in de tang genomen werd en volledig plat gelegd met ongrondwettelijke vrijheidsbeperkende maatregelen.

Griep is ook een corona virus, net zoals het rhinovirus dat evenzo tot dezelfde familie behoort. De seizoensgriep is endemisch, te begrijpen als : het is jaarlijks wederkerend fenomeen, in de winter ( behalve in 2020, toen was het er eigenaardig genoeg, dixit de experten, niet en in 2021 zal het er wellicht ook niet zijn; er bestaat nog enkel C19 en binnenkort wellicht ook C21 ).

We moeten ons wel vragen stellen bij de efficiëntie van de vaccins die ontwikkeld zijn geworden, want ... als deze ziekte - met zijn tienduizenden mutaties en nog ettelijke toekomstige mutaties - endemisch zou worden zoals de griep, dan werken de vaccins voor geen meter, net zoals overigens ook het geval is met de griep, waar ook altijd achter de feiten aangehold wordt waardoor jaarlijks nog steeds veel mensen ziek worden van de griep ( behalve vorig jaar en dit jaar 🙃 )

159 views0 comments

Comments


bottom of page