top of page
Search

Paraplu techniek

Bron: FB


HORECA: geen enkel bewijs van besmettingshaarden (zie eerdere posts met verklaringen op beeld van VDB in de Kamer op 08.10.2020), maar... op aansturen van Erika Vlieghe, Marc Van Ranst en Pierre Van Damme ging de sleutel wel in het slot, eerst tot 23 u ( vanaf 08.10 ) en nadien volledig (vanaf 18.10)


CULTUUR & EVENEMENTEN SECTOR: geen enkel bewijs van besmettingshaarden. Ze hadden zo'n grote inspanningen en investeringen gedaan om hun zalen toch tot 60% te kunnen vullen. Een maat voor niets en overigens een drogreden wanneer je de beelden van de opnames van de verkiezingsreceptie van Spa bekijkt en de afscheidsreceptie van Sophie WIlmès (allemaal naast mekaar, geen enkel stoel vrij gelaten) en ... en .....


NIET ESSENTIËLE WINKELS: geen enkel bewijs van besmettingshaarden maar dixit VDB toch op slot vanaf 30.10 om... een psychologisch schokeffect te bewerkstellingen. Na zware kritiek over die uitlating wijst hij met zijn vinger naar de experten. " Het was op hun advies " zegt hij. " Winkelen is nooit groot risico geweest." Erika Vlieghe: "nooit geadviseerd om de niet-essentiële winkels te sluiten".


SPORTCLUBS, FITNESS CENTRA EN HOBBYCLUBS geen bewijs van besmettingshaarden maar toch achter slot en grendel.


En ondertussen staan we daar met een Ministerieel Besluit van 29.11.2020 waarin voorzien is dat niet-essentiële winkels vanaf 01.12.2020 terug open mogen onder voorwaarden: maximum 1 p per 10m2, max 2 in winkels met een oppervlakte 20m2; verplichte bewaking aan de ingang in winkels van meer dan 400 m2, verplicht ontsmetten van handen, bewaking over 1,5m regel, mondmaskerplicht en max 30 minuten runshoppen.... alleen (niet met 2) en een ouder met kinderen wordt afgeraden. Kadootjes jacht voor de feestdagen wordt dit jaar geen "fun", net zo min als Kerst en Nieuw.


Over de voorbije periode (30.10 tot 01.12) waar alle niet-essentiële winkels enorme verliezen geleden hebben wordt niet meer gesproken....... En de horeca, cultuur-en evenementensector lijken zelfs niet meer te bestaan.

Geen woord.... Idem dito voor wat betreft alle andere kleinhandelaars zoals kapsalons, beautysalons, nagelsalons... die op hun tandvlees zitten.


Het faalbeleid en de schreeuwlelijke arrogantie van het trio ministers dat het land in een wurgreep houdt, is..... mmm... ik zoek een woord, maar alle woorden schieten tekort.
236 views0 comments

Comments


bottom of page