top of page
Search

Oups, he did it again 😂

Keizer, Koning, Admiraal, hij zet ze in hun hemd, allemaal 😄


Jean-Marie getuigt met deze magistrale zet van intelligentie, wijsheid en vooral ook van politieke en menselijke moed en empathie voor de bevolking en de economie ( zeldzame kwaliteit in de politiek ).

__________

"Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om toch horecaterrassen te plaatsen vanaf 1 mei. Dat zegt de burgemeester enkele uren voor de persconferentie van het Overlegcomité. “We trekken er de terrasvergunningen in zodat de volledige zeedijk openbaar domein wordt en we plaatsen vervolgens zelf extra tafels en stoelen”, legt Dedecker uit. De lokale horeca reageert positief.


Al meteen na het vorige Overlegcomité gaf burgemeester Dedecker te kennen dat de terrassen in Middelkerke al op 1 mei zouden heropenen. Onder meer gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé waarschuwde al voor boetes voor de horeca-uitbaters die vroeger dan toegelaten hun terras heropenen. Maar nu heeft de burgemeester een plan uitgewerkt.


“Tijdelijk openbaar domein”

Hij wil de vergunningen van terrassen voor horecazaken op de zeedijk tijdelijk intrekken. “Zo wordt de volledige zeedijk tijdelijk openbaar domein en mogen wij daar als gemeente stoelen en tafels zetten. Dan kan iedereen bij de horecazaken eten of drinken bestellen en dat nuttigen aan die tafels en blijven uitbaters gespaard van boetes.” Bediening aan de tafels zal daarbij niet toegestaan zijn.


Verlengstuk


“Eerder al hadden we met de gemeente dertig tafels met telkens vier stoelen op de zeedijk geplaatst. Dat aantal gaan we uitbreiden naar 200 tafels en 800 stoelen”, gaat Dedecker voort. “We zullen de bestaande glazen terrasboxen van de horecazaken reglementair en veilig ‘betafelen’ en ook tussen de boxen komen tafels en stoelen. Dit is volstrekt wettelijk. We hebben het met de juridische dienst uitvoerig besproken en bestudeerd. Inderdaad, we tasten de grenzen af, maar door de absurde regels worden we hiertoe gedwongen. Op de dijk is de kans op besmetting zo goed als nihil - één op de duizend. De terrassen hadden al bij de start van krokusvakantie mogen openen, dan werd het 1 mei en vervolgens 8 mei volgens een typisch ‘compromis à la Belge’. De maatregelen die wij nu nemen zijn er om veiligheid en gezondheid te waarborgen, niets meer of minder. We hebben dit besluit genomen met het schepencollege en in overleg met zo'n 40 horecazaakvoerders. Het enthousiasme is groot.”

“Mocht al eerder”


Peter Bijvoet van restaurant Deauville juicht de maatregel toe. “Dit had zelfs eerder gemogen, want we wilden al veel sneller openen. Het water staat de horeca bóven de lippen”, vindt de zaakvoerder. “De burgemeester plaatst zijn eigen gemeentelijke terrasmeubilair, het heeft dus niks te maken met onze infrastructuur of materiaal. Ik ben zéér pro, absoluut. Ik zie mensen afhaalmaaltijden oppikken, maar ze weten niet waar gelopen.” Carine Matton van Bistro@Sea is iets voorzichtiger. “Ik was bang voor de gevolgen om op 1 mei te openen - je wordt langs alle kanten bang gemaakt, hé. Ik denk niet alleen aan onszelf als onderneming, maar ook aan de klanten. Wat Dedecker nu voorstelt, klinkt positief. Maar ik wil het echt wel zwart op wit zien en niet voor onaangename verrassingen komen te staan.”


___________

Kijk ook naar de video in de link. JM tegen MVR " u moet het virus beheren, ik de bevolking ".245 views0 comments

Comments


bottom of page