top of page
Search

Opiniestuk: Koning, Keizer, Admiraal

Voor een deel van de bevolking speelt Marc Van Ranst een glansrol in de strijd tegen corona. Steeds meer mensen worden zich echter - gelukkig - bewust dat Marc geen goede bedoelingen heeft. De maskers vallen. De kaarten liggen open en bloot op tafel.

In 2019 heeft hij met veel zelfgenoegzaamheid tijdens een seminar in Chatham House uiteengezet hoe hij in 2009, met de Mexicaanse griep, de politiek, de pers en het volk aanhoudend bespeeld en bedot heeft. De misplaatste trots dat hij geslaagd was in zijn opzet spatte er af. Hij genoot zichtbaar van zijn bedrog.


Anno 2020-2021 zien we dat hij toepassing maakt van exact hetzelfde draaiboek en ook nu weer de politiek, de pers en het volk beliegt, belazert en bedriegt. Hij voelt zich zo oppermachtig dat hij het zelfs niet onder stoelen of banken steekt. Hij geeft toe dat hij liegt.


Marc heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij extreem linkse sympathieën heeft. Als het aan hem lag zou ons land al lang verworden zij tot een communistische staat die zelfs de skeletten tenen van Stalin zouden doen krullen. Uiteraard met hemzelf als zelf gekroonde keizer. Niemand anders komt daarvoor in aanmerking. Iedereen is te min.


Op 19.09.2020 viel in HLN te lezen dat Marc meent dat politiek te belangrijk is om enkel aan politici over te laten, waarmee hij tussen de lijnen aangaf dat hij meent dat de politiek er niks van bakt en hij het zelf allemaal zoveel beter weet. Hij heeft dan ook een mening over alles, werpt zich op als expert over alles, loopt de vloer plat bij politici en tv-studio's en tweet zich kapot. All around the clock.


Hij is constant bezig met het uitdragen van belerende, denigrerende en haatdragende boodschappen, zelfs tijdens zijn zogenaamde "zwijgstaking " begin oktober 2020 ( honderden tweets per dag ). Nu ook weer, tijdens zijn gedwongen quarantaine in een safe house door het voorval met Jürgen Conings, van wie hij het bloed zodanig onder de nagels getrokken heeft dat bij de man de stoppen zijn doorgeslagen.


Het grote publiek weet ( nog ) niet dat dat Marc al jaren op social media een zeer zware strijd voert tegen alles wat Vlaams is.


Op zijn Twitter- en Facebook-account staan een zeer grote hoeveelheid zware politieke boodschappen en haatberichten die een schoolvoorbeeld vormen van ‘eliminatie en indoctrinatie’, waarmee hij niet alleen politici maar ook vooraanstaande artsen, wetenschappers, economen en andere academici voortdurend beledigt, schoffeert en vernedert. Zijn berichten zijn extreem haatdragend, revanchistisch, xenofoob en obsessioneel.


Wie de tweets en FB berichten van Marc leest kan niet anders dan concluderen dat hij een rabiate hater is.


Met de idee dat de aanval de beste verdediging is, beschuldigt hij personen ten gratuite titel van extreemrechts racistisch gedachtegoed zonder te weten wat deze begrippen op juridisch gebied precies betekenen. Eigenlijk komt het hier op neer dat iedereen die zijn extreem wereldbeeld niet deelt of hem durft tegen te spreken, per definitie in het hokje van het door hem imaginaire andere extreme kamp belandt.


Marc denkt enkel in termen van extremen. Hij polariseert constant en geniet ervan om de bevolking - via een verdeel en heers tactiek - tegen mekaar op te zetten.


Weinigen weten dat Marc een eigen agenda nastreeft, al lang politieke ambities koestert en hij met de door hem in alle stilte opgerichte partij " Lijst MVR " ( waar behalve hijzelf niemand op staat en welke lijst nog niet ter goedkeuring is voorgelegd aan de vrederechter wegens onvolledig ) hoopt zijn ingebeelde corona populariteit bij de eerstvolgende verkiezingen te kunnen verzilveren.

(lees verder onder de illustratie)Lijst MVR heeft ook een Twitter account. Op deze account staan gelijkaardige harde politieke boodschappen. Lijst MVR retweet voortdurend berichten van Marc Van Ranst en hij retweet ook voortdurend berichten van Lijst MVR waarbij hij steeds vaker verwijst naar “zijn studiedienst”. ( die enkel uit hemzelf bestaat ). Wanneer hij tijdelijk geblokkeerd wordt op Twitter, tweet hij lustig verder via zijn Lijst MVR account.


De tweets van Marc wijzen overduidelijk op het profiel van een psychopaat en extreem narcist. De man is een gevaar voor zichzelf, zijn omgeving en de maatschappij. Hij geen enkel normbesef. Daarentegen wel een enorm superioriteitsgevoel of wel Godscomplex genaamd. Hij blijft voortdurend verder polariseren, het volk tegen mekaar opzetten en olie op het vuur gooien. Zijn tweets worden al langs om schandelijker en roekelozer.


De tweet in bijlage spreekt op dit punt ( opnieuw ) boekdelen.


Dit zal echter het omgekeerde effect hebben van wat bij beoogt.


Koning, Keizer, Admiraal ? Hij wordt het geen van allemaal.
808 views0 comments

Comments


bottom of page