top of page
Search

Opiniestuk: het collectief geheugen


Ik blijf met verstomming naar de wereld kijken. Zijn ze allemaal hersendood ? Hebben ze dan echt nul, komma, nul geheugen ? Zijn ze vergeten wat er zich tijdens de zomer van 2020 heeft afgespeeld ?


Het huidige narratief van de overheid en de experten is dat " er dank zij de vaccinatie zo weinig ziekenhuisopnames zijn ".

Dat is de zoveelste leugen op rij en een belediging voor de intelligentie van diegenen die een gezond stel hersenen hebben op de plaats waar vele anderen schijnbaar een Emmental kaas hebben zitten.


Op 11.06.2020 lagen er in totaal 479 mensen in één van de 104 ziekenhuizen van dit land, waarvan 62 in de provincie Antwerpen, 125 in Brussel, 41 in Henegouwen, 49 in Limburg, 40 in Luik, 9 in Luxemburg, 13 in Namen, 50 in Oost-Vlaanderen, 16 in Vlaams Brabant, 3 in Waals Brabant en 71 in West Vlaanderen.

Er werden die dag 33 mensen op genomen in het ziekenhuis en 45 hebben het ziekenhuis verlaten. De ziekenhuisopnames waren kort. Gemiddeld 3 dagen ( behalve voor bejaarden en personen met reeds voorafbestaande aandoeningen die ernstiger ziek werden ).


Op 11.06.2020 was er GEEN mondmaskerplicht, weinig testen, we konden vrij gaan en staan waar we wilden, de horeca was open tot 01 u in de ochtend, we mochten met 10 aan een tafel zitten en alle andere dienstverleningen waren open. We moesten enkel afstand houden ( wat velen niet deden zonder enige impact op de cijfers ).


In juni 2020 testen gemiddeld 2,5% van alle getesten positief. De overgrote meerderheid bleef echter asymptomatisch wat blijkt uit het aantal ziekenhuisopnames ( 33 ), zodat we ons de vraag moeten stellen of ze effectief wel drager waren van levende virale moleculen die actief waren in het lichaam. Laat ons hierbij vooral ook niet vergeten dat een virus geen levend organisme is en een gastheer nodig heeft om actief te worden en zich voort te planten. Heel weinig " besmettingen " en veel asymptomatische " gevallen " betekent dat er geen levend virus actief was. Dat is gewoon een kwestie van even logisch nadenken.


Goed. Laat ons nu even kijken naar de cijfers van 11.06.2021.


Op 11.06.2021 lagen er in totaal 770 mensen in het ziekenhuis waarvan 109 in de provincie Antwerpen, 150 in Brussel, 184 in Henegouwen, 22 in Limburg, 88 in Luik, 3 in Luxemburg, 35 in Namen, 68 in Oost-Vlaanderen, 41 in Vlaams Brabant, 13 in Waals Brabant en 57 in West Vlaanderen.

Er werden 47 personen opgenomen in het ziekenhuis en 88 personen hebben die dag het ziekenhuis verlaten. Dat is niet veel meer dan vorig jaar zelfde datum .


Op 11.06.2021 werden 34.941 PCR testen uitgevoerd. Daarvan hebben er 988 positief getest ( 2,83%). Vergelijkbaar dus met vorig jaar op zelfde datum.


Naar verluid heeft 60% van de bevolking ondertussen al minstens 1 inenting gekregen. We spreken over meer dan 6 miljoen mensen. Iedereen draagt nog verplicht binnen en buiten een chirurgisch of stoffen mondmasker, we worden nog steeds onderworpen aan strenge vrijheidsbeperkende maatregelen, we mogen binnen slechts maximum 4 gasten ontvangen, de horeca is sinds 09.06 terug open tot max 23.30 u enz...

Maar toch hebben we - niettegenstaande al het voorgaande - nog 40% méér ziekenhuisopnames dan dezelfde dag exact één jaar geleden toen er nergens een mondmaskerplicht gold.


Welke conclusies kunnen we hieruit trekken ?

  1. dat de vaccinatie helemaal niet de reden is dat het aantal ziekenhuisopnames zakt maar het gewoon ligt aan het gunstig klimaat en de natuurlijke immuniteit van de mensen ( net zoals vorig jaar )

  2. dat de vaccinatie bovendien helemaal niet beschermt zoals aangekondigd; er zijn nu nl 40% méér ziekenhuisopnames dan op exact dezelfde dag vorig jaar.

  3. dat vaccinatie dus geen enkele verschil maakt. Integendeel. Het is bewezen dat UV licht virus doodt. Van het vaccin weten we niet wat het op middellange en lange termijn doet, wegens nog geen onderzoeksresultaten.

  4. dat de maatregelen nutteloos zijn en we zelfs mogen stellen dat ze schadelijk zijn voor onze immuniteit. We hebben sinds de invoering van de mondmaskerplicht meer ziekenhuisopnames gekend dan in de periode zonder.

Hardcore believers zullen nu wellicht zeggen " ja maar we zitten hier nu met gevaarlijke varianten die veel besmettelijker zijn, de Britse variant, de Zuid-Afrikaanse, de Braziliaanse, de Indische .... en het is om die reden dat we niettegenstaande een hoge graad van vaccinatie nog ziekenhuisopnames hebben.

Ja. Dat zeggen ze, maar enig bewijs van het " besmettelijker karakter" van die varianten is er niet. Het is overigens zeer opmerkelijk dat die varianten " plots " op de meest desolate plaatsen zijn binnen gedrongen in WZC op een tijdstip dat er begonnen is met vaccinatie.

Het ganse jaar 2020 waren er geen varianten, maar dit jaar plots wel ?

Voor wie het nog niet wist : het virus is al duizenden keren gemuteerd.


Wanneer we de selectieve berichtgeving via diverse kanalen met elkaar verbinden, is meteen duidelijk dat het narratief langs geen kanten klopt.


a) volgens de verklaringen van Pierre van Damme op VRT nieuws, werken de vaccins niet op de nieuwe ( gevaarlijke en extreem besmettelijke ) varianten, reden waarom gevaccineerden in het najaar een derde spuit moeten laten zetten ( EN ook een vaccin tegen de griep want de Gezondheidsraad verwacht in het najaar een zwaardere griepepidemie dan wat we al gekend hebben). Waarom moet iedereen zich dan toch laten inenten met de huidige generatie vaccins ? Trouwens, hoe besmettelijk zijn die nieuwe varianten als we met bijna 6.000.000 inentingen amper 33 ziekenhuisopnames per dag hebben ? Het botst langs alle kanten.


b) volgens het FAGG zijn er in dit land al meer dan 15.000 bijwerkingen door vaccinatie geregistreerd waarvan 3777 ernstig ( te begrijpen als medische hulp nodig en de woning niet meer kunnen verlaten ) en 165 doden. Dat is niet min.

" Elke corona dode is er één teveel ". Juist. Maar elke dode door vaccinatie is niet relevant. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen, klinkt het. Wereldwijd sterven ontzettend veel mensen kort na de vaccinatie. In België zijn slechts 165 gevallen aangegeven. De meeste gevallen worden echter niet gemeld en onder de mat geveegd. Zij krijgen " hartfalen " op hun overlijdensattest of " overleden door ouderdom " of " overleden aan één van de aandoeningen die ze al hadden voor de vaccinatie.


c) Volgens Steven Van Gucht heeft " slechts 0,32% van de volledig gevaccineerden nog positief getest. " en verder " op de 1.421.067 mensen die op 31.05 volledig geïmmuniseerd waren, liepen er maar 4.526 een C19 infectie op ". Euhhh, Steven, volledig geïmmuniseerd betekent " niet meer mogelijk om ziek te worden ". https://www.gva.be/cnt/dmf20210611_92992604


Maar toch blijft de bevolking de uitleg-die-slaat-als-een-tang-op-een-varken stelselmatig slikken als zoete koek. Ze laten zich allemaal vaccineren om te kunnen reizen, naar festivals en op restaurant te kunnen gaan, terwijl dit helemaal niet nodig is. Met een negatieve test of bewijs van immuniteit kan dit ook. Wanneer gevaccineerden en kandidaten die staan te springen om gevaccineerd te worden tegen personen die liever wachten smalend zeggen " als je je niet laten vaccineren zal je wel niet kunnen reizen he " hebben ze duidelijk geen idee waarover ze spreken.


Het is om moedeloos van te worden. Onze maat-schaap-pij bestaat voornamelijk uit personen die ontzettend gemakzuchtig en lui zijn, zelfs de moeite niet doen om zich te ( proberen ) herinneren hoe de situatie dag op dag vorig jaar was. Collectief geheugen 0%. Selectieve blind-en doofheid 100%. Domheid ? Na ja....

242 views0 comments
bottom of page