top of page
Search

Opiniestuk - Gezondheid/sterk immuunsysteem vs ziekte/verzwakt immuunsysteem

Wat zou er gebeuren in een wereld waar iedereen gezond is? Pharma bedrijven en hun toeleveranciers zouden failliet gaan, alle ziekenhuizen zouden voor 90% leeg staan en de deuren moeten sluiten omdat bevallingen, botbreuken, ongevallen e.d. niet rendabel genoeg zijn, ziekenhuispersoneel, artsen, zorgpersoneel, huisartsen en andere gezondheidswerkers, zouden werkloos zijn, apothekers zouden geen pillen en vaccins meer kunnen verlappen wegens overbodig en nog enkel vitamines en gezichts-en lichaamlotions verkopen, bij psychiaters en psychologen zou de verveling toeslaan en... alle ministers van volksgezondheid (we hebben er in België 9, dat kan tellen) evenals alle ambtenaren op hun departementen, Sciensano, het Agentschap voor Zorg en Gezondheid enz.... zouden hun tijd nog enkel verdrijven met kousen breien.


Ziekte is een miljarden industrie. Miljoenen mensen, organisaties en bedrijven wereldwijd verdienen hun "dagelijks brood" (en sommigen miljoenen broden) dankzij ziektes en de gevolgen van ziekte. Dit is geen complottheorie maar een vaste realiteit. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat alles wat mensen gezond kan houden of maken geen aandacht krijgt en de nadruk gelegd wordt op ziektes "die nooit meer weg zullen gaan".

Er wordt niet gestreefd naar volksGEZONDHEID maar naar volksZIEKTE. Het systeem is rot en corrupt tot op de bot.

Wie in dat systeem zit, werkt er veelal aan mee. De ene wil wel spreken maar durft niet omdat er een zwijgplicht geldt en hij/zij bang is om ontslagen te worden, de andere vermoordt zijn geweten en speelt het spel mee, nog anderen liegen staalhard en houden de leugen in stand. Ze hebben allemaal één punt gemeenschappelijk. Eigen belang.

Hier en daar is er een witte zwaan die wel alle registers op trekt en de waarheid naar buiten brengt, maar die is dan meteen kop van jut. Het verdienmodel is zo belangrijk dat alles en iedereen ervoor moet wijken.

Viseer ik hier de artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen die in deze crisis hun kas afgedraaid hebben en nog afdraaien? Natuurlijk niet. Ik ben dankbaar dat zij er zijn voor degenen die het nodig hebben. Ik viseer het systeem. Ik viseer degenen die weten maar zwijgen. Ik viseer de overheden die met hun absurde maatregelen ziektes in de hand werken en ik viseer de media die met hun dagelijks porties extreem negatief nieuws de psyche van het volk kapot maken.


De overheid, de experten en de media reppen nooit met een woord over de versterking van het immuunsysteem. Alle specialisten die op barricades staan te roepen dat de maatregelen het immuunsysteem verzwakken, worden staalhard genegeerd. Nog erger wordt het wanneer de media bovendien het volk ook nog eens ontraden om supplementen te nemen die hun weerstand tijdens de komende wintermaanden kunnen verhogen.

Op 09.11.2020 kopte HLN; kennelijk op basis van de verklaring van één huisarts die zij tevoorschijn heeft weten te toveren: “Vitaminesupplementen tegen corona besmetting schaden niet, maar baten ook niet. Je kan beter een gezonde levensstijl aanhouden dan je heil zoeken in vitamine suplementen Het is niet wetenschappelijk bewezen dat vitamine c en d een positief effect hebben"

Bron: HLN

Dergelijke statements zijn ronduit schandelijk. Het is wetenschappelijk een vaststaand feit dat, in een normaal jaar, 100% van de bevolking vanaf de herfst en ouderen het ganse jaar door een vitamine D tekort hebben. NU wij met zijn allen in lockdown zitten met de winter voor de deur, is dit tekort nog veel acuter. We komen minder vaak buiten. Wanneer we wel buiten komen, is de zon (grootste bron van vitamine D) minder vaak van de partij en heeft ze hoe dan ook minder effect omdat we helemaal ingepakt naar buiten treden.

Het is van groot belang om onze vitamine D-waarde op peil te houden omdat deze vitamine cruciaal is voor ons immuunsysteem en voor het behoud van sterke tanden, botten en spieren. Vitamine D is de ENIGE vitamine die ons lichaam onder invloed van de zon zelf kan aanmaken. Als er geen of te weinig zon is, is een dagelijks supplement zeker geen overbodige luxe. Vitamine D-rijke groenten zijn er niet echt, behalve champignons en andere paddenstoelen die een half uurtje in de zon gelegen hebben maar het gehalte is veel te weinig om aan een optimale vitamine D-waarde te komen. Hetzelfde geldt voor noten, eieren en roomboter evenals vette vis, zoals zalm, haring en makreel of orgaanvlees.

Je moet echter ELKE DAG GIGANTISCHE HOEVEELHEDEN van deze voedingsmiddelen eten voordat je een voldoende hoeveelheid binnen krijgt. Het is dus heel moeilijk om voldoende vitamine D via voeding binnen te krijgen.

Bron: EG website Hetzelfde geldt voor vitamine C dat een belangrijke antioxidant is en infecties afremt. Wie niet DAGELIJKS grote porties groentjes en fruit met een hoog vitamine C gehalte eet, kan tijdens de wintermaanden maar beter supplementen nemen. Met één sinaasappel of een portie broccoli ELKE DAG kom je er niet. Je kan nooit teveel nemen van vitamine C. Wat je lichaam niet nodig heeft, wordt uitgescheiden door het lichaam.

Bron: WEBMD.com Magnesium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor de botten, de spieren, een goed werkend zenuwstelsel en dus een goede mentale gezondheid. Het werkt stress verlagend, depressie verlagend, helpt tegen hoofdpijn en migraine, bevordert de denkfuncties. en het geheugen. Wie niet ELKE DAG speltbrood, groene groentjes, zemelen, noten,bonen, zemelen, zaden, cacao en kokosmelk in voldoende grote hoeveelheden eet, doet er ook best aan om vooral tijdens de wintermaanden een supplement te nemen en dit al zeker NU omdat stress en angst de magnesium voorraden in het lichaam snel doen slinken en je al gauw met een tekort zal zitten waardoor je je neerslachtig, depressief zal voelen.

Bron: Optimale Gezondheid Zink is een spoorelement dat onderdeel is van een groot aantal enzymen in het lichaam die betrokken zijn bij de stofwisseling. Zink is ondermeer nodig bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel, en een goede werking van het afweer-/immuunsysteem. Zink komt in kleine hoeveelheden voor in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals rood vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen. Wie niet ELKE dag voldoende voedingsmiddelen eet die de vereiste hoeveelheid zink bevatten, doet er goed aan om een zink supplement te nemen om het immuunsysteem te versterken.

Bron: a healthy life Wie de discipline kan opbrengen om ELKE DAG voeding te eten waar alle vitamines, mineralen, spoorelementen en aminozuren die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren, in voldoende hoeveelheden in zitten,hoeft geen supplementen te nemen (met uitzondering van vitamine D). Wie die DAGELIJKSE discpline niet heeft (*), kan zijn/haar lichaam toch in optimale staat van verweer houden, met supplementen.

(*) Ik ben één van die personen, ik eet niet elke dag ultra correct. Ik sta niet elke dag af te meten of ik wel genoeg van dit of dat binnen gekregen heb. Ik eet ook wel eens een pizza, pasta, frieten, kroketten, botersandwiches en andere dingen die "ongezond" zijn, gewoon... omdat ik het lekker vind, zoals de meeste Bourgondische belgen. Dat is één van de weinige pleziertjes die "life in lockdown" nog een beetje aangenaam maken. Maar... ik neem wel elke dag supplementen die mij mentaal en fysiek optimaal houden en raad jullie aan om dit ook te doen.

Samen sterk. Samen gezond.

225 views0 comments
bottom of page