top of page
Search

OPINIESTUK - als de cijfers voor zichzelf beginnen te sprekenOp 26.09.2020 lagen er volgens Sciensano 626 mensen in het ziekenhuis. In werkelijkheid waren het er maar 493.

Sciensano maakt er nl. een vaste gewoonte van om ziekenhuisontslagen ("new out ") niet in mindering te brengen van de ziekenhuistotalen, terwijl de "new out" volgens haar verklarende fiche wel degelijk de mensen zijn die de afgelopen 24 uur het ziekenhuis LEVEND hebben verlaten.

En dus.... zijn de cijfers blijven stijgen omdat "ze" wilden dat ze zouden stijgen. Niet alleen in België maar in alle Europese landen. Nederland, Frankrijk, Spanje Duitsland, UK, Ierland.... Zelfde draaiboek,zelfde scenario, zelfde aanpak in exact dezelfde bewoordingen, in elk land.

10 dagen later, hetzij op 06.10.2020 lagen er op die manier volgens Sciensano 952 mensen in het ziekenhuis. Dat diezelfde dag 93 mensen het ziekenhuis hadden verlaten was een verwaarloosbaar detail.

Er werd door de experten aan de alarmbel getrokken. De cafés waren grote besmettingshaarden en moesten sluiten om 23u. Ze hadden blijkbaar een glazen bol want daags nadien registreerde Sciensano plots 1.050 ziekenhuisopnames. De 176 mensen die op 2 dagen tijd het ziekenhuis hadden verlaten (93 + 83) werden "vergeten".

Het Overlegcomité kwam samen en besliste, niettegenstaande zwaar verzet van de café uitbaters, dat de " ca" van horeca er aan was voor de moeite. Klokslag 23 u de sleutel in het slot en zoniet een boete van 750 € voor de uitbater en 250 € voor elke nog aanwezige klant. Zero tolerance. Zonder het minste bewijs dat café's ooit besmettingshaarden zijn geweest.

Integendeel. Het Agentschap Zorg en Gezondheid had op 14.09.2020 verklaard dat uit een onderzoek gebleken was dat er sinds het begin van de crisis maar weinig besmettingen waren vastgesteld. in hotels, restaurants en cafés. Dat de terrasjes tijdens de zomermaanden afgeladen vol hadden gezeten en dit niet geleid had tot enige stijging in de besmettingen werd gemakkelijkshalve ook "vergeten".

Op 08.10.2020 kopte elke krant "geen harde bewijzen" en circuleerde op social media de video opname van de verklaringen van Minister Vandenbroucke in de Kamer met zijn historische woorden : "ik ga u frustreren, er zijn geen bewijzen, de wetenschap is onzeker, wij zijn onzeker, maar wij moeten beslissen", niet veel later gevolgd door het zaligmakend gekweel van Erika Vlieghe die met uitgestreken gezicht aan de pers verklaarde "het is niet omdat we geen bewijzen hebben, dat er geen zijn". Wie dacht dat dit een amusante stand up comedy was, vergiste zich schromelijk. Het was bittere ernst.

Had deze maatregel het gewenste effect? Neen. De cijfers bleven stijgen en dat was natuurlijk onze schuld. "De mensen respecteren de regels niet" klonk het. Dat tussen 08.10 en 16.10.2020 het aantal PCR testen sterk opgedreven was naar gemiddeld 66.000 per dag en de amplificatie cycli, net zoals in Nederland en Frankrijk verhoogd waren naar 40 en zelfs 45 cycli was niet de moeite van het vermelden waard. De experten en de media pakten uit met monster cijfers. Méér dan 10.000 besmettingen per dag, elke dag!!

En alsof dit nog niet erg genoeg was, werd ook onderstreept dat het aantal ziekenhuisopnames op 10 dagen tijd exponentieel gegroeid was naar 1.951 met 327 opnames in IC. De eenheidsworst die de media ons trachte binnen lepelen ging er in als zoete koek. Geen enkele journalist getrooste zich de moeite om een verklarend woordenboek van onder het stof te halen om op te zoeken wat de term "exponentieel " precies betekent.

De situatie was "dramatisch". De maatregelen moesten verder verstrengd worden. Simultaan werden de "versoepelaars" met alle zonden van Israël overladen. "Moordenaars! Jullie hebben alle doden op jullie geweten!"

Dat het grootste deel van die doden gevallen was tijdens de eerste golf en hoofdzakelijk vermoedelijke corona overlijdens in de categorie van de bejaarden waren geweest en nog steeds zijn... werd voor het gemak ook "vergeten".

Het Overlegcomité kwam opnieuw samen en beslistedat de "reca" van horeca volledig op slot moesten. De hotels mochten open blijven en de restaurants van de hotels ook voor de lunches van onze ministers. De kantine van het parlement overigens ook. Lagen er op datum wel bewijzen voor dat de horeca een grote besmettingshaard was en is? Ha, ja. Erika Vlieghe pakte uit met een in 7 haasten opgestelde studie van de KUL waaruit bleek dat... in China... tijdens de eerst golf... gebleken was dat restaurants en café's wel degelijk besmettingshaarden waren geweest en daarmee was bewezen dat dit in België ook zo is. Einde verhaal.

Dat de restaurant uitbaters en al hun toeleveranciers evenals alle café uitbaters met deze beslissing volledig de nek werd omgedraaid, was een verwaarloosbaar detail. "We laten jullie niet los" scandeerde Minister De Croo, "we voorzien steunmaatregelen voor de sector!" alsof dit de mirakel oplossing zou zijn voor een economie die in het diepste abyss aan het verzinken is.

Geen pintje meer voor Jan modaal en ook geen hapje meer voor of na het werk. Vanaf 18.10.2020 werd telewerken opnieuw de norm en... als toemaatje werd de avondklok in gans het land ingevoerd. Vanaf 0:00 tot 5 u mocht niemand meer gezien worden op straat. En wie om 00:10 u nog op 300 meter van zijn voordeur opgemerkt werd, won het grote lot van de dag : een boete van 250 €. Zero tolerance. "ja, sorry, er is ons ons gezegd dat we onmenselijk moeten zijn" getuigen de sukkelaars die een onfortuinelijke ontmoeting hebben gehad met het uitvoerend gezag.

Een paar dagen later werden de regels in Brussel en Wallonië nog meer verstrengd. Avondklok vanaf 22 u. Een etentje bij vrienden zat er dus ook niet meer in. Maar ja, dat lag sowieso al moeilijk met de beperking van de bubbels. Vanaf 18.10.2020 moesten we buiten ook weer steeds een mondmasker dragen. Een wandeling in het bos, of een lege straat? Mondmasker. Fietsen? Mondmasker. No exception. Zero tolerance. Meteen op de bon. 250 € alstublieft.

Hebben al die verstrengde maatregelen ook maar iets opgeleverd ? Formeel niet, neen.. Het aantal besmettingen en hospitalisaties is blijven stijgen. Dat tussen 26.09 en 21.10 inmiddels 3.588 mensen het ziekenhuis verlaten hadden maar die ontslagen niet zichtbaar waren in ziekenhuistotalen werd genegeerd, een aantal mails aan de Ministers en de corona commissaris ten spijt.

Op 22.10.2020 lagen er volgens Sciensano 3.649 mensen in het ziekenhuis waarvan 573 op de intenstieve. Die dag werden 496 mensen opgenomen en 259 ontslagen.

Alle media kopten "drama! We zitten aan vrijwel 20.000 besmettingen per dag!" waardoor iedereen met toegeknepen billen op het puntje van zijn stoel ging zitten want... er was ons al enige tijd voordien gemeld dat er minder getest werd, dat enkel nog mensen met symptomen getest werden dus ja, wat denk je dan he?

Dat die 20.000 per dag, elk dag, ziek, zijn toch? Niet dus. Het testen was niet verminderd. Ze gingen er overminderd mee door. Op 22.10.2020 zijn 71.580 PCR testen uitgevoerd en daarvan hebben er 19.648 ofwel 27,45% positief getest en 72,65% negatief. De ziekenhuizen waren zwaar overbelast, er was een uitval van personeel, een groot tekort aan verpleegkundigen, zorgkundigen en artsen. De maatregelen moesten nog meer verstrengd worden.

11.606.000 mensen in België, 52.245 ziekenhuisbedden waarvan amper 2.000 IC bedden. Het streven naar een oplossing in het zeer acute probleem in de gezondheidszorg waar de afgelopen 20 jaar erg gesnoeid is in de budgetten was niet aan de orde.

WIJ moesten de ziekenhuizen ontlasten. Het was onze schuld. De maatregelen moesten nog meer verstrengd worden.

Per 23.10.2020 moesten ook de sportclubs, de hobbieclubs en de evenementensector eraan geloven. Eén week later kwam dat de kers op de taart. 30.10.2020. Een lockdown zoals in andere Europese landen. Alle niet-essentiële winkels moesten hun deuren sluiten. Kappers, nagelstylisen, schoonheidsspecialisten en alle andere kleine zelfstandigen mochten hun muren terug behangen. Of neen, toch niet. Behangpapier kopen is verboden, enkel verf is toegelaten. En potten en pannen om gezond te koken, is ook geschrapt. Vandaag 08.11.2020 hebben we met zijn allen de 10dag van de lockdown beleefd. We worden al één maand terug heel sterk beperkt in onze vrijheden waarvan 10 dagen "blijf in uw kot".

Hebben de maatregelen iets uitgehaald? Oordeel zelf... Op 07.11.2020 lagen in totaal 6.888 mensen in het ziekenhuis waarvan 1.464 op intensieve en 500 nieuwe opnames. 745 ziekenhuisontslagen. Op 08.11.2020 lagen 6.948 mensen in het ziekenhuis waarvan 1.469 op intensieve en 400 nieuwe opname. 254 ziekenhuis ontslagen. Ziet u wat er mis met dit plaatje? 6888 - 745 + 400 = 6.543 (ipv 6.948).

En dat is maar op 2 dagen bekeken.... Wanneer berekend over een langere periode kloppen de cijfers voor geen meter.

Volgens de officiële thesis lagen er dus op 08.11 méér mensen in het ziekenhuis dan daags voordien. En toch verklaarde Van Gucht vandaag dat de cijfers dalen en de curve iets naar beneden is gezakt wat hij kwalificeert als "voorzichtig goed nieuws".

Waar hij deze kennis vandaan haalt? Misschien uit het aantal positieve testen?

Op 07.11 hebben er inderdaad slechts 6.797 mensen positief getest wat in absolute cijfers inderdaad veel minder is dan op of rond 22.10.2020, maar ... dat is niet moelijk.

De afgelopen week zijn er gemiddeld slechts 31.000 testen per dag uitgevoerd ofwel 60% minder dan de week voordien, dus... het aantal positieven is in absolute cijfers ook proportioneel verminderd. Niet dat dit lang zal duren want er is vandaag aangekondigd dat er binnenkort weer méér zal getest worden, ook bij mensen die volledig asymptomatisch zijn.

En de horeca uitbaters zullen nog even moeten wachten op hun steun want de inner circle geraakt het er niet over eens. Wat een geweldig land is dit toch hè. Niemand die zich bekommert om de schrijnende toestanden die zich voordoen in de bevolking, de economie en de maatschappij in het algemeen. Ik ontvang ELKE DAG, via PM, het contactformulier van mijn blog en via mail berichten die mij en de andere mensen in mijn team letterllijk naar de keel grijpen. We worden er stil van.

ELKE dag zitten daar een paar meldingen bij van zelfdodingen die plaats gevonden hebben in een steeds jongere groep, de ene dag 22 jaar, de andere dag 25 jaar en ...veel ouderen vanaf 64 jaar tot in de 80 die het niet meer zien zitten, uit het leven willen stappen, euthanasie aangevraagd hebben of hardop vragen hoe ze er een eind aan kunnen maken. Er zijn nog nooit zoveel anti depressiva, slaappillen en angstremmers voorgeschreven als nu.

Vandaag schreef ean super bezorgde ouder mij dat haar zoon van 15 het niet meer zitten omdat hij geen doel meer heeft in het leven en zij bang is dat haar twee zonen, de andere is 18, zelfmoord zullen plegen.

En wat doen Vandenbroucke en De Croo? Ze scanderen in koor dat de strenge maatregelen voor lang zijn, tot dat er een vaccin is. Ze bieden de mensen nul perspectief, nul hoop. Ze zeggen gewoon hardop "het is voor lang".

Hebben zij dan geen geweten? Is alles wat menselijk is hen volkomen vreemd? Ik heb het eerder al gezegd. De remedie is vele malen erger dan de kwaal. Het volk zit in een angstpsychose die dagelijks aanhoudend gevoed wordt. Een groot deel van het volk zit zwaar in de put.

En daar wordt NIETS aan gedaan. Het lijkt wel of "ze" ons doelbewust kapot willen maken. Volgens de WHO is de definitie van volksgezondheid: "de fysieke, psychische en sociale gezondheid van mensen en dus veel meer dan niet ziek zijn". Dit hier heeft echter al lang niets meer te maken met de volksgezondheid. De mensen worden ziek van de maatregelen en het gebrek aan enig perspectief, aan enige hoop. De toekomst ziet er inktzwart uit. En, als die maatregelen nu ook maar iets zou geholpen hebben....

Maar dat is niet het geval. Hoe strenger de maatregelen, hoe meer ziekenhuisopnames. Daar hoef je geen mathematicus voor te zijn. De cijfers spreken voor zichzelf. Zij tonen aan dat de maatregelen meer kwaad dan goed doen wat overigens al door tal van wetenschappers gezegd en geschreven is, lang voor het een feit was. Het is de zoveelste waarschuwing die in de wind geslagen is. De mens is niet gemaakt om in een glazen bokaal te leven.
579 views0 comments
bottom of page