top of page
Search

Open brief van Child Focus aan de overheid

15.07.2020 " Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen, want wat volgt heeft geen inleiding nodig. Het is halverwege juli 2020, en we hebben nu al meer dossiers geopend met betrekking op de seksuele integriteit van kinderen dan in heel 2019. Dit houdt in dat sinds het begin van de lockdown:

  • het aantal meldingen van online grooming (volwassen die minderjarigen online benaderen met seksueel misbruik als einddoel) bijna werden verdrievoudigd

  • de dossiers met betrekking tot sextortion (seksuele afpersing) van minderjarigen toegenomen zijn met +118%.

  • het aantal klachten van jongeren die online seksueel geïntimideerd werden, verdubbelde.

  • het aantal meldingen van beelden van seksueel misbruik via ons burgerlijk meldpunt stopchildporno.be werd verdrievoudigd.

  • op Europese schaal sprak EUROPOL in hun jongste rapport over een vertienvoudiging in maart van het aantal vaststellingen van beelden van seksueel kindermisbruik .

___________ Deze open brief van Child Focus dateert van 15.07.2020.

Wat heeft de overheid gedaan om deze prangende problemen met kinderen te verhelpen ? Niets.

Wat heeft de overheid gedaan om de prangende problemen in de woonzorgcentra te verhelpen ? Niets.

Wat heeft de overheid gedaan om de problematiek van de zelfdodingen, huiselijk geweld, meer drank en alcohol, kindermisbruik, werkloosheid en armoede te verhelpen ? Niets.

Wat heeft de overheid gedaan om de steeds groter wordende problemen van depressiviteit en andere psychische aandoeningen evenals de sterk heersende angst te verhelpen ? Niets.


Ze blijft de angst doelbewust cultiveren. Frank Vandenbroucke heeft op 23.12.2020 enkel aangekondigd dat er 112 miljoen zal voorzien worden voor eerstelijns psychische bijstand ( wat geen oplossing is). https://www.childfocus.be/.../open-brief-child-focus...
182 views0 comments

Comments


bottom of page