top of page
Search

Open brief


T.a.v. Bart De Wever, Jan Jambon, Mathias Declercq en Mohamed Ridouani


Beste Bart, Jan, Mathias en Mohamed,


De paasvakantie valt dit jaar van vrijdagavond 3 april tot zondag avond 18 april. De terrassen openen op zaterdag 4 april 2021 in plaats van op 1 mei ( of later ) zal voor de horeca een wezenlijk verschil maken. Een verschil van 1 maand inkomsten tijdens één van de beste momenten van het jaar : de paasvakantie. Inkomsten die zij al 4,5 maand moeten ontberen. Voor veel horeca uitbaters staat het mes op de keel. Ze trekken het niet meer.


Het argument om de horeca gesloten te houden tot in mei " om geen jo-jo effect te creeëren " raakt kant noch wal en is enkel ingegeven door onterechte paranoia.

Laat ons de zaken eens even op een rijtje zetten, shall we ?


1) toen de horeca in oktober 2020 achter slot en grendel ging ( met uitzondering van de hotel restaurants, het restaurant-café van het Vlaams Parlement, het federaal parlement en het Europees parlement ) verklaarde Frank Vandenbroucke in de kamer : " collega's, ik ga u teleurstellen, er is geen hard bewijs, de wetenschap is onzeker, wij zijn onzeker, maar we moeten een beslissing nemen ". Het heeft in alle kranten gestaan. Geen hard bewijs. En ... we hebben de opname van zijn toespraak in de Kamer.

2) Simultaan verklaarde Erika Vlieghe in de pers " het is niet omdat we geen bewijzen hebben dat er geen zijn. Een week later kwam ze plots op de proppen met een in der haast opgestelde studie van KUL Leuven, waarin gesteld werd dat .... tijdens de eerste golf .... in China .... gebleken was dat er toch wel wat problemen waren geweest in de horeca.

3) Enig ander bewijs hebben we nooit gezien en dat kan ook niet want.... de overheid heeft de tracing formulieren die de horeca uitbaters al maanden lang door klanten en personeel lieten invullen nooit opgevraagd. De horeca is dus achter slot en grendel gegaan op basis van veronderstellingen dat ze " grote besmettingshaarden " zijn, wat slaat als een tang op een varken want ... tijdens de zomer van 2020 was de horeca open ( met alle mogelijke veiligheidsmaatregelen waarin zij zwaar geïnvesteerd hadden ) en hebben we geen stijging gezien van het aantal " besmettingen ". Pro memorie, bedroeg de positiviteitsratio tussen 26.04.2020 en de derde week van september constant 1,5-2% van het totaal aantal testen.

4) In Nederland is er buiten nooit een mondmaskerplicht geweest. De mondmaskerplicht binnen werd slechts ingevoerd per 01.12.2020. Indien kan buiten vrij ademen. Zijn er in NL meer " besmettingen " dan in België ? Neen ( terwijl ook afstand houden in Nederland verworden is tot een symbolische maatregel )

5) In Zweden is er nooit een lock-down geweest noch een mondmaskerplicht. Afstand houden wordt weliswaar aanbevolen maar is in de praktijk dode letter. Zijn er in Zweden meer " besmettingen " dan hier ? Neen.

6) Komen we dan tot België. In het openbaar vervoer ( bus,trein, tram, metro ) staan de mensen op mekaar gepakt in een binnen ruimte. In de stations kan je regelmatig over de koppen lopen. In de winkelstraten trouwens ook. Punctueel in supermarkten idem dito. Heeft dit aanleiding gegeven tot mega uitbraken van besmettingen ? Neen. Tenandere, over het openbaar vervoer is nog nooit met een woord gerept.

7) Er ligt op vandaag nog altijd geen hard bewijs voor dat de horeca een " besmettingshaard " vormt. De beslissing is nog altijd gesteund op veronderstellingen. Aan die veronderstellingen hangt ettelijke miljarden verlies voor de sector die op geen enkele manier te rechtvaardigen valt.

8) Tijdens de krokus vakantie zijn de mensen in grote getale naar de kust getrokken om een frisse neus te halen. Je kon op de dijk van elke kustgemeente over de koppen lopen. In de treinstations en kusttram trouwens ook. Heeft dit aanleiding gegeven tot mega besmettingen ? Neen.

DUS STOP MET DIE PARANOIA EN OPEN DE TERRASSEN BUITEN OP 4 APRIL.

Mensen zitten op een stoel. Het is statisch. Personeel moet een mondmasker dragen en de klanten ook wanneer ze recht staan.

Wat is in godsnaam het probleem ?


Zeg Jan, ik zou je deze vraag op de man af kunnen stellen via een sms of een call maar sinds je mij als FB vriend geblokkeerd hebt, zijn we on non-speaking terms dus kan ik het even goed langs deze weg doen. Ik weet dat mijn open brief je sneller als de wind zal bereiken dus dat zit wel goed.

Ik vind jouw plotse mind switch wel bijzonder. Een week geleden stond je nog volledig achter de beslissing van Alexander.

Wat vond je van mijn verzoekschrift ? 😋


We zijn beiden producten van Poincaré. Het onafhankelijk denken remember ? Het is ons op de VUB met de paplepel ingegoten.

In niet zo heel ver verleden vonden we mekaar in dat onafhankelijk denken. Toen liet je het eigen belang nog niet primeren. Je intenties waren nobel. Ik weet niet welke vlieg jou gebeten heeft dat je het roer plots 180° gedraaid hebt en achter onze rug Decreten bent beginnen spuwen om het volk te onderwerpen aan allerlei verplichtingen op straffe van absurde sancties.

Was het die 2,5 miljard subsidie van de EU aan de Vlaamse regering die de doorslag heeft gegeven? Ben je een marionet geworden van Ursula Van Leyen ? Ben je de Vlaamse Leeuw vergeten ? Is de Nieuwe Vlaamse Alliantie geen Vlaams-nationalistische, liberaal-conservatieve politieke partij meer ? ( met nadruk op " Vlaams " " nationalistisch " liberaal " en " conservatief ? )

Make it right.

221 views0 comments

Comentários


bottom of page