top of page
Search

(On)verdraagzaamheid

Ik heb gisteren meerdere posts met bron geplaatst over 3 topics. De eerste ging over Geo-engeering ( zonder comment ) De tweede over Haarp met de vraag waarom dit gebruikt wordt en wat het nut is om zoveel energie in de ionosfeer te steken De derde over de ioniserende straling van voedsel met de vraag waarom dit gebeurt.


Waarom ik dat gedaan heb ? 1) Omdat het nieuw was voor mij en ik er vragen over had 2) Omdat het mij nuttig leek om te delen in deze community 3)Omdat ik er zin in had 4) Omdat ik tot nader order nog altijd het recht heb om zelf te bepalen wat ik wel of niet op mijn muur plaats; wie dat niet goed vindt die bekijkt het maar, doei ! 5) en, om nog eens voeling te krijgen met deze community


Tijdens de verkiezingscampagne in de USA heb ik mij eraan gewaagd om iets te posten over Trump. Die post over Trump had een specifiek doel : Menen al diegenen die beweren dat ze streven naar een betere, mooie wereld, wat ze zeggen ? Gedragen zij zich daar naar of zijn het slechts holle woorden ?

In een fractie zijn er 2 kampen ontstaan. De pro-Biden tegen de pro-Trump. Ze schoten met zwaar geschut naar mekaar.

Het was een ijskoude douche. Ik ben erg verschoten van de lelijke, agressieve, botte en beledigende commentaren en immense onverdraagzaamheid tussen mijn volgers onderling.

En ja, ook mijn kop werd op het kapblok gelegd had omdat ik mij had durven verlagen tot een post over... Trump. Schande ! ( dat is het meest fatsoenlijke woord dat toen naar mijn hoofd geslingerd is ).


Ik begreep die grote onverdraagzaamheid en ronduit gemene reacties van velen niet. Het liet me perplex.

Daags nadien heb ik de post over Trump vervangen door een andere tekst waarin ik gewezen heb op de onverdraagzaamheid.

Is dit de manier waarop mensen met elkaar om gaan als ze van mening verschillen ? Verliezen ze dan het goed fatsoen en de regels van elementaire beleefdheid ? Kunnen we alleen maar vrienden zijn als we het eens zijn en ik beantwoord aan de verwachtingen van iedereen ? Zijn we enkel gelijkgestemden wanneer het gaat over een kwestie waarover wij dezelfde visie hebben maar vliegt iedereen mekaar in de haren van zodra het gaat over een ander topic waarover wij het niet eens zijn of een andere visie hebben? Is dit de wereld die we willen ?


We streven allemaal naar een mooiere wereld, een wereld waar we er voor mekaar zijn, elkander belangeloos helpen, een wereld waar we naar mekaar luisteren, aandacht hebben voor elkaar, mekaar niet veroordelen. Ja toch ? (lees verder onder de illustratie)Nog een dag later heb ik nogmaals de huisregels gepost. Wie agressief, grof, bot, beledigend of denigrerend is, vliegt er zonder pardon uit. In mijn wereld is geen plaats voor dit soort mensen, niet op social media en al zeker niet in real life.

Er bestaan verschillende manieren om iets te zeggen. Je kan ook iets duidelijk maken op een vriendelijke, beleefde manier; in debat gaan zonder met een voorhamer op de ander zijn kop te kloppen en hem/haar verbaal in de pan te hakken.

Als je verbaal uit de bocht gaat of merkt dat je de gevoelens van een ander kwetst, is het een kleine moeite om het eigen ego opzij te schuiven en met welgemeende excuses gas terug te nemen.

Of je gelijk dan wel ongelijk hebt is op dat moment volkomen onbelangrijk. Herstellen is prioritair op het grote gelijk.

Op social media, tegen je partner, een vriend, een collega.... "Sorry " werkt altijd. Het is een mirakel woord.


Gisteren was het weer van dat. De emoties zijn bij sommigen hoog opgelaaid. De lelijke, beledigende woorden vlogen weer in het rond. Sommigen waren zo opgesmeten dat ze mij hebben gedefriend of ontvolgd. Twee hebben mij zelfs geblokkeerd. Omwille van een post ? Nou ! Er is dus niets ten goede veranderd.


Het grootste probleem in deze wereld is niet corona beste vrienden, en ook niet de geo-engineering, Haarp, ioniserende bestraling, de cabal, Agenda30, the Great Reset en al dat andere dat velen bezig houdt.

Het grootste probleem, dat zijn wij. De onverdraagzaamheid, het onbegrip, het gebrek aan empathie, het egoïsme.

Dàt is hetgeen dat tegen ons uitgespeeld wordt en ons kapot zal maken. Het zijn niet " zij " die verdeeldheid scheppen, het zijn wij die het zelf doen. Het enige dat zij doen is een balletje opwerpen. Dat is genoeg om de wereld te verdelen in kampen en iedereen met getrokken messen tegenover mekaar te plaatsen tot in absurde proporties.

Zolang wij niet begrepen hebben dat alles begint bij ons en alles eindigt bij ons, zullen wij altijd aan het kortste eind trekken.

Denk daar maar eens over na.


Wil u een betere, mooiere wereld ? Begin dan bij uzelf.

Wees verdraagzaam. Laat mensen in hun waarde. En onthoud dat woorden wapens zijn. Met één woord kan je iemand in de zevende hemel brengen of zijn hart doen bloeden.

Choose your words with care. Always.

525 views3 comments

3 comentarios


Miembro desconocido
12 abr 2021

Dank u, Carine om je inzet. Om mensen tot nadenken ... denken aan te zetten. Dit vraagt vooral INTROspectie ... bereid zijn aan je reacties te werken.. want die komen altijd van binnenuit, en daar wordt nu net zo gretig op ingespeeld. Dat moet ieder , nu meer dan ooit, doen. We worden een spiegel voorgehouden. Wat we wilden, willen en zullen willen wordt nl in onze buitenwereld geprojecteerd. Dus ja: laten we elkaars meningen respecteren, maar niet ONDERgaan. Ons weer verbinden betekent respect voor elkaar,opbouwend; geen Ping Pongspel met: uw fout, hun fout , mijn schuld, uw schuld.. welles nietes, gelijk willen halen, “ik had u verwittigd” enz enz.. We gaan naar een hogere bandbreedte vanuit onze natuurlijke bron. Waarvan w…

Me gusta

Miembro desconocido
06 abr 2021

Ik ben het eens met wat je zegt, mensen kunnen effectief niet (meer) om met andere meningen, met andere gedachten, met andere overtuigingen. Anderzijds ben ik er wel van overtuigd dat 'zij' die verdeeldheid scheppen, dat 'zij' mensen tegen elkaar opzetten, enz... Het enige wat we m.i. wel zelf kunnen doen, is er verstandig mee omgaan, is luisteren naar anderen, is de gedachten van de andere aannemen als 'zijn goed recht', is hopen dat de andere eens tot inzicht komt. We moeten er vooral voor zorgen dat we ons niet tegen elkaar laten opzetten, want dan winnen 'zij'...

Me gusta

Miembro desconocido
06 abr 2021

Maw... Jou ontvolgen is not done? Ik heb dat gedaan omdat hetgene wat jij de laatste tijd publiceert niet meer strookt met mijn visies en je alsmaar meer volgers hebt die achter alles 'complotten' zien en wat mij betreft totaal losgeslagen zijn. En... ik heb absoluut geen zin meer om daarmee geconfronteerd te worden. Mag ik? En btw... je bent geshockeerd dat mensen JOU blokkeerden,... hoe durven ze! , Maar diegene die nog een stapje verder ging was jij: door die 2 personen die jou ontvolgden (en dus niet blokkeerden) meteen effectief te 'blokkeren'. Iets dat jouw goede vriend van Ranst al maandenlang systematisch doet met eenieder die tegen hem ingaat. Hou eens een hand boven jouw hoofd. En nu …

Me gusta
bottom of page