top of page
Search

Oh boy, Bill likes pizza

Ik las gisteren een artikel in the Daily Beast over mijne copain Bill.

Ik, dacht "naaaa, dat is gossip van een roddelkrant " maar kijk !, vandaag staat het ook in alle Vlaamse kranten dus het zal zeker wel waar zijn ( want ... onze mediahuizen fact-checken altijd alles dubbel en driedubbel, toch ? )

(lees verder onder de afbeelding)

" De status van halve heilige is Bill Gates nu helemaal kwijt. De miljardair tuimelt van zijn voetstuk na een nieuwe reeks onthullingen in de nasleep van zijn scheiding.


Het regent plots onthullingen over Microsoft-stichter en mecenas Bill Gates. Op minder dan twee weken tijd lijkt zijn reputatie zo goed als gesloopt. Vorige week kwam al aan het licht dat Gates meerdere ontmoetingen had met zedendelinquent en pedofiel Jeffrey Epstein. Het zou op termijn mee leiden tot scheidingsaanvraag door Melinda French Gates. In 2013 vroeg ze haar man om hem nooit meer te contacteren. Een vraag waar hij slechts ogenschijnlijk op inging.


The Daily Beast onthulde maandag dat Gates veel meer ontmoetingen met Epstein had dan eerder was gemeld. Ook na het “contactverbod” zouden ze elkaar nog hebben gezien. Gates was ook perfect op de hoogte van de veroordeling van Epstein drie jaar voor hun eerste ontmoeting. De zedendelinquent kreeg een -opmerkelijk korte- gevangenisstraf wegens mensenhandel en seks met een minderjarige tegen betaling. De Microsoft-baas stelde aan Epstein voor om hem te rehabiliteren door hem te betrekken bij zijn liefdadigheidswerk. Tijdens de gesprekken zou Gates ook geklaagd hebben over zijn “giftig huwelijk”. Epstein was onmiddellijk bereid hem te helpen.


Onhandige versierder

Epstein bleek niet het enige haar in de boter. Melinda, gekend om haar strijd voor vrouwenrechten, was ook ziedend toen ze lucht kreeg van de manier waarop haar man omging met een klacht over ongewenste intimiteiten op het werk. De vermogensbeheerder bij Microsoft, Michael Larson, werd beschuldigd van seksuele intimidatie van een vrouw die aan het hoofd stond van een van de bedrijven waar Gates een meerderheidsaandeel in had. In eerste instantie probeerde ze de zaak zelf op te lossen. Omdat de feiten zich bleven herhalen nam ze een advocaat onder de arm. Die schreef het koppel een brief waarin de seksuele intimidatie in detail werd toegelicht. De brief eindigde met een vraag om hulp. Gates regelde de zaak in der minne. Hij zorgde ervoor dat de vrouw een schadevergoeding kreeg. Melinda vond dat onvoldoende en schakelde een advocatenbureau in om een onafhankelijk onderzoek te voeren. Tegen Larson werd ook een ontslagprocedure opgestart maar tot een echt ontslag kwam het niet.


Dat Gates licht omsprong met de feiten kan te verklaren zijn door het feit dat ook zijn eigen gedrag verre van onberispelijk was. The New York Times onthulde dat Gates zelf minstens twee keer had geprobeerd een vrouwelijke ondergeschikte te versieren terwijl hij al getrouwd was. Zijn reputatie onder de personeelsleden bleek wat dat betreft niet al te best. Al repte niemand erover. Ook al omdat de manier waarop Gates vrouwen benaderde zo onhandig was dat er achter zijn rug om gelachen werd. Gates had trouwens ook Melinda het eerst ontmoet op de werkvloer. Hun huwelijk was ook vrij open. Een keer per jaar “mocht” Bill van Melinda een weekendje doorbrengen met een ex-liefje.


Bombrief

Zeker een keer kwam het ook echt tot een relatie. Bij de Raad van Bestuur van Microsoft viel in 2019 een brief op tafel van een medewerkster van Gates. Die had een relatie gehad met haar baas in 2000. Bijna twintig jaar later, op het moment dat de MeToo-beweging aan kracht won, besefte ze dat Gates toen misbruik had gemaakt van zijn machtspositie. Ze bestempelde zijn handelingen en hun relatie als “ongepast”. Met aandrang werd gevraagd om Melinda de brief ook te laten lezen. De Raad van Bestuur liet een advocatenbureau een onafhankelijk onderzoek instellen naar het gedrag van Gates. Volgens The Wall Street Journal was het oordeel dat Gates beter zou opstappen uit de leiding van Microsoft. Het zou de oorzaak zijn van zijn verrassende vertrek vorig jaar. 2019 was het scharnierjaar in het huwelijk van het koppel. Toen lekten de ontmoetingen met Epstein voor het eerst uit en ging Melinda op zoek naar advocaten om de scheiding voor te bereiden.


--------------------------------------------

De geschiedenis (ook de Belgische) leert dat degenen die er heiliger uitzien als de paus, elke zondag met de bijbel onder de arm naar de mis gaan, de kuisheid prediken en de nerds die er sjofel bij lopen en van wie je nooit zou denken dat zij weten waar hun sjarel hangt, net de ergste zijn.

Nu blijkt dus dat onze Bill ook graag pizza lust. Grote pizza's, kleine pizza's, met kaas of peperoni. Zijne sjarel lust het allemaal.

Hij is een aantal keren met de " Lolita Express " van Epstein naar zijn Little St-James Island gevlogen en er hebben ook tal van ontmoetingen plaats gevonden in zijn mansion in Palm Beach waar door de FBI een folterkamer is aangetroffen. Ttttt.....


En het is door Melinda dat al de vuile was die zich sinds 2001 in de wasmand opgestapeld heeft nu naar buiten komt ?

I don't think so. Dit is gearrangeerd. Bill zijn kop moet rollen als waarschuwing voor alle anderen die in de vuile was liggen.

En nu ga ik met een grote zak chips op de eerste rij zitten om naar het vervolg te kijken 🙂

792 views1 comment
bottom of page