top of page
Search

Obesitas en Corona

" Bijna 90 procent van alle overlijdens door het coronavirus wordt opgetekend in landen met veel obesitas. Het gaat om 2,2 miljoen van de 2,5 miljoen overlijdens door corona die wereldwijd al zijn opgetekend.

Het sterftecijfer blijkt tien keer hoger te liggen in landen zoals de Verenigde Staten, waar meer dan de helft van de bevolking met overgewicht kampt. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de World Obesity Federation, die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder de aandacht brengt.

"Dit is een waarschuwing voor alle regeringen over de hele wereld", aldus topman van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus in de Financial Times. "De link tussen obesitas en coronasterfte is duidelijk." Gewicht blijkt na leeftijd zelfs de belangrijkste factor te zijn om zwaar ziek te worden of te sterven na een coronabesmetting.


_____________

NOOT : dit is bij ons ook zo, maar dat wordt niet gezegd om de illusie ( en meteen ook de angst ) op te wekken dat C19 dodelijk is voor iedereen en we allemaal heel ernstig ziek kunnen worden.


Nu ja, Premier Steve heeft een tijdje geleden wel zijn mond voorbij gesproken toen hij zei " het gemiddeld patiënt is een man van 70 die 100 kg weegt " ( wat heel juist is ) maar dat was éénmalig.302 views0 comments
bottom of page