top of page
Search

NVA burgemeester introduceert digitale munt en sociaal beloningsysteem

" De Oost-Vlaamse gemeente Sint-Niklaas krijgt vanaf 2022 een eigen digitale stadsmunt. De munt moet inwoners niet alleen aansporen om lokaal te kopen, maar ook om “sociaal wenselijk gedrag” te vertonen.

“Je kan munten verdienen door bijvoorbeeld met je fiets naar je werk te gaan, vrijwilligerswerk te doen of door naar het recyclagepark te gaan.”

Niet iedereen reageert even enthousiast op het initiatief. “Burgemeester [Lieven] Dehandschutter (N-VA) en zijn Groene ploeg zijn hier in Sint-Niklaas volledig de weg kwijt”, reageert Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang). “Nu gaan ze burgers ‘belonen’ met ‘munten’ voor ‘sociaal wenselijk gedrag’. China is er niks meer tegen.” https://palnws.be/2021/06/sint-niklaas-beloont-sociaal-wenselijk-gedrag-met-digitale-stadsmunt/


VRT : Sint-Niklaas start in 2022 met eigen digitale stadsmunten. 125 lokale handelaars tonen zich al bereid om te werken met de munt. Die moet de inwoners stimuleren om meer lokaal te kopen. "De klant kan de munt ook verdienen door sociaal wenselijk gedrag te vertonen", zegt Lies Van Poucke van de stadsdienst Economie. ...

" Voor dit project krijgt Sint-Niklaas de financiële steun van Europa, de Vlaamse Overheid en de provincie Oost-Vlaanderen. In totaal kan de stad rekenen op 249.000 euro aan subsidies. Het komend half jaar wordt nog volop gewerkt aan de ontwikkeling van de technische aspecten van de munt. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/06/15/betalen-mensen-hun-brood-in-2022-met-een-digitale-stadsmunt-in-s/

--------------------------------


Dit proefproject is de uitvoering van een onderdeel van The Great Reset ( waaraan NVA dus duidelijk meewerkt voor de centen ).

Klauss, Ursula en co willen het bestaande monetair systeem afschaffen en een digitale munt invoeren die gestoeld is op een beloningsysteem. Zij hebben hierover al tal van video's gepubliceerd ( zie de lijst die ik op 05.05 gepost heb ).


Doet u braaf alles wat van uw verwacht wordt ? Dan krijgt u digitale centen die u kan uitgeven voor allerlei aankopen.

Doet u niet wat van u verwacht wordt ? Dan krijgt u niets en kan u niets meer aankopen. ( Noot : het door mij geciteerde voorbeeld is extreem voorgesteld maar daar komt het dus wel op neer ).


Mattias Desmet had dit horror scenario eerder al voor mij geschetst en aangekondigd dat al wie zich niet aan de regels houdt buiten de maatschappij zal worden gesteld. Ik geloofde hem niet. Ik dacht " naaaa, zo hard zal het wel niet lopen ". Wel, zo hard loopt het dus wel.


Slagingskans?

125 lokale handelaren hebben al enthousiast toegezegd want ze denken dat ze er iets aan zullen verdienen. Ze hebben (nog ) niet door dat zij op termijn zullen onderworpen worden aan regels om hun digitale munten te kunnen " verzilveren " ( ttz ruil voor iets anders ). Niet tijdens het proefproject natuurlijk maar later eens het systeem " wegens groot succes " definitief zal worden ingevoerd.

En de burgers ? Die zullen ook op de trein springen want ze zijn verlekkerd op alles wat " gratis " is. Stel u even voor : gewoon door wekelijks naar het containerpark te gaan ( wat de meesten nu sowieso al doen ) krijgt u gratis digitale centen waarmee u bij de bakker en beenhouwer aankopen kan doen. Wie wil dat niet he ?

Ook zij zijn zich echter niet bewust wat hen boven het hoofd hangt als zij van dit proefproject een succes maken.


En de stad Sint-Niklaas ? Die gaat met 249.000 subsidies niet toekomen om het hele verhaal de financieren want ... met die centen moet zij de ontwikkeling van de app met het digitaal monetair systeem betalen EN alle handelaren natuurlijk ook vergoeden voor de digitale munten die ze zullen verzamelen en willen inruilen tegen euros. Een handelaar moet tot nader order de aankoop van zijn merchandise nog altijd met harde euros betalen. Als hij daar geen harde euros voor terugkrijgt zal hij het niet lang vol houden.

Zolang het project lokaal blijft zal het uitdraaien op een sisser. Als echter bedrijven die de volledige keten dekken ook toetreden tot het digitaal muntensysteem, wordt het een ander verhaal.


471 views0 comments
bottom of page