top of page
Search

Mutaties

Afgelopen zaterdag stelde Boris Johnson ( UK ) in een persmededeling dat er een nieuwe variant van het Covid Virus ( SARS-COV-2 VUI 202012/01 ) aangetroffen is in het Zuid-Oosten van Engeland, dat 70% besmettelijker zou zijn, maar er geen enkel bewijs voorligt dat deze variant meer ziekteverwekkend of dodelijker is. Dit laatste is gisteren door MVR bevestigd in VTMnieuws.

De andere EU landen reageerden onmiddellijk door de grenzen te sluiten voor de UK en alle vluchten van en naar de UK te verbieden, wat een maat voor niets is.... want de eerste besmetting met deze variant werd reeds op 20.09.2020 vast gesteld in Kent. In November 2020 was deze variant dixit het COG-UK goed voor 28% van de besmettingen en vandaag zelfs voor 60% van de besmettingen. De variant circuleert dus al 3 maanden in de UK en daarbuiten.

Inzoverre ik kan uitmaken uit alle voorliggende stukken is (ook) niet bewezen dat de VUI 202012/01 variant volgens de ene UK krant 10 x besmettelijker is en volgens de andere krant 70% méér.

Tussen 20.09 en heden hebben ongetwijfeld tal van mensen uit die groep van 60% " besmetten " gereisd naar het buitenland en/of contact gehad met buitenlanders. Indien de UK variant VUI202012/01 70% besmettelijker zou zijn dan zijn voorgangers zouden we overal een ware explosie hebben gezien van het aantal " besmettingen " ( lees : positieve testen ). Dat is niet het geval.

Het aantal " besmettingen " is sinds 20.09 ook in België amper gestegen met 5% en, niet onbelangrijk, al een tijd terug aan het dalen. In tegenstelling met wat beweerd wordt zitten we nu aan 7,69% positieve testen. Er is GEEN stijging. Ruim 92% van de bevolking is gezond.

Het is overigens ook totaal onbegrijpelijk dat er moord en brand geschreeuwd wordt inzake deze zgn nieuwe mutatie terwijl gemeenzaam geweten is dat het virus sinds januari, louter in de UK, al zo'n 12.706 keer gemuteerd is en er wereldwijd ettelijke tienduizenden mutaties gemeten zijn.

Reeds in maart was er sprake van de Italiaanse variant, de Oostenrijkse variant, de Franse variant, de Spaanse variant .....


In juli 2020 is de wereld door mekaar geschud geworden door een studie van Cell waaruit bleek dat er in maart 2020 een nieuwe variant was vastgesteld ( G614 ) die toen reeds goed was voor 10% van de besmettingen en tegen juli 2020 voor 78% van de besmettingen, wereldwijd. Hebben wij daar ooit iets over gehoord in Vlaamse media of uit de mond van de experten ? Neen. Waarom niet ? Omdat tussen mei 2020 en eind september 2020 de besmettingsgraad in België constant tussen 1,5% en 2,5% is geweest ( lees : positieve testen ).

(lees verder onder de afbeelding)


Hij stelt : “Er gaapt een grote kloof tussen de besmettelijkheid in het laboratorium en de reële overdracht op mensen. In de echte wereld moet het virus eerst in de longen doordringen, door slijmvliezen en langs immuuncellen die daar op wacht liggen. Vervolgens moet het zichzelf vermeerderen en in de kleine druppeltjes overleven die door de menselijke gastheer worden uitgeniest of gehoest. Er zijn nog heel veel andere mogelijkheden”

En Vincent Racaniello, een viroloog van de Columbia University die er in talloze publicaties op heeft gewezen dat het onderzoek in Cell geen bewijs levert voor een verhoogde besmettelijkheid van deze SARS-CoV-2-mutatie. "Hoewel pseudovirussen bij virologisch onderzoek veel worden gebruikt, is deze werkwijze te vergelijken met het aanbrengen van de tanden van een tijger in de bek van een koala. De beet van de gemuteerde koala is weliswaar gevaarlijker, maar het experiment vertelt je niet veel over de agressiviteit van koalaberen of tijgers buiten het lab. "

"Volgens experts, steken er tijdens vrijwel elke pandemie zorgen over mogelijke mutaties de kop op. Dat kan komen door de angst voor de onbekende kanten van deze gevaarlijke ziekte of gewoon omdat krantenkoppen over kwaadaardige mutaties goed verkopen".

Moeten wij ons ongerust maken over de gemuteerde varianten van het virus ? Neen. Zoals hiervoor reeds gesteld ligt er geen bewijs voor dat deze varianten meer ziekteverwekkend of dodelijker zijn en ook niet dat ze besmettelijker zijn .


Over de effectiviteit van de 33,5 miljoen vaccins die Belgïë tot nu toe aangekocht heeft, mogen de huidige krantenkoppen evenzo de archieven in. Het vaccin is geen klassiek vaccin op basis van het genoom van het virus zoals dit bvb bij de griep, mazelen, bof, polio ... het geval is maar een experimenteel product dat messenger RNA bevat, dat ons DNA ( genetische code ) wijzigt en naar verluid onze weerstand tegen infectieziekten in het algemeen zal verhogen. Er is maar één klein " probleempje ". Ze weten nog niet of het werkt en ze weten ook niet of en wat de eventuele bijwerkingen zijn van deze nieuwe technologie. https://www.nationalgeographic.nl/.../waarom-deze-mutatie...

182 views0 comments
bottom of page