top of page
Search

Mijn wandelplannenBeste vrienden,


Vzw Hands for Freedom heeft vanaf februari 2021 in diverse steden een - zeer omslachtige en tijdrovende - aanvraag ingediend voor witte linten wandelingen om aandacht te vragen voor de gevolgen van de maatregelen.

Antwerpen, Hasselt en Brussel zijn toegestaan.

We hebben fantastische wandelingen gemaakt door deze drie steden. Er was een geweldige energiegevende ambiance waar we allemaal ontzettend van genoten hebben.

En.... niet onbelangrijk ... niemand is ziek geworden of besmet geraakt. Logisch, buiten kan je niet besmet geraken. Dit hebben Marc van Ranst en Steve Van Gucht zoveel maanden geleden meermaals publiek verkondigd en is nog altijd even actueel ( zie voorgaand post waar JM Dedecker bloot geeft dat Marc na het debat in Terzake voor hem bevestigd heeft dat hij gelijk heeft en dat mondmaskers buiten compleet overbodig is ).


Op 20 maart 2021 heeft de witte linten beweging samen met tal van andere organisaties in Terkamerenbos Brussel deelgenomen aan de vredesmars die aldaar - met toelating van de stad Brussel - georganiseerd was door World Freedom Alliance en die simultaan in 130 landen plaats vond.

5000 wandelaars hebben gedurende 2,5 uur, zonder enige interventie van de aanwezige politie, zonder mondmasker zingend en dansend door Terkamerenbos gewandeld. Het was ultra fantastisch. Alle deelnemers straalden van geluk. De energie die op deze plek heerste valt met geen woorden te beschrijven en zal voor altijd een mooie herinnering blijven.


Niemand van de 5000 wandelaars is besmet geraakt laat staan ziek geworden. Ik heb die dag - bij wijze van test - de proef op de som genomen ,meer dan 100 mensen gekust en geknuffeld ( zalig ) en mezelf vervolgens gedurende 7 dagen in isolatie geplaatst. De 8ste dag heb ik mij laten testen. Ik heb de uitslag gepost. NEGATIEF.

Hiermee is het bewijs geleverd dat je NIET besmet geraakt noch ziek wordt als je gedurende 2,5 uur of langer buiten zonder mondmasker op een afstand van minder dan 1,5m contact hebt met alle mogelijke types van mensen. Dat hoeft niet te verbazen. Marc heeft het bevestigd.


Spijtig genoeg heeft de bestuurlijke politie al degenen die om 16u30 nog aanwezig waren op de grasvelden om verder te blijven genieten van het zonnetje ( er werd door bepaalde groepen ook nog gedanst ) met ongepast machtsvertoon en schandelijk geweld uit mekaar te slagen, waarbij een aantal mensen letsels hebben opgelopen. 3x boehoe voor de politie en de stad Brussel.


Sindsdien is het van kwaad naar erger gegaan. Annelies Verlinden heeft de maatregelen op 20 maart respectievelijk 26 maart verder verstrengd en manifestaties met meer dan 50 personen verboden ( niet om het virus te bestrijden want dat is buiten niet actief maar om te vermijden dat de bevolking het bewijs zou kunnen leveren dat samenkomsten met veel mensen GEEN aanleiding geven tot besmettingen en ziektes.)


De organisatie " La Boum " had als 1 aprilgrap reclame gemaakt voor een fake festival met meer dan 100 DJ's op 13 podia. Ruim 17.000 mensen hadden zich ingeschreven voor dit evenement en nog 42.000 aangeduid dat ze geïnteresseerd waren. Hoewel voor de meesten duidelijk was dat het een 1 april grap was, hebben toch een paar duizend jongeren zich op datum naar Terkamerenbos begeven om na 1 jaar opsluiting even wat vrijheid op te snuiven.

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van het geweldigdadig optreden van de bestuurlijke politie tegen deze jongeren die vreedzaam bijeen waren en samen zongen en dansten wat nu nog meer dan voorheen zeer schrijnend is nu Marc bevestigd heeft dat een mondmasker buiten zinloos is en je buiten niet besmet geraakt.

Op 2 april heeft de organisatie " La Bîm " ook een samenkomst georganiseerd in Terkamerenbos waar andermaal een paar honderd jongeren met ongepast machtsvertoon en zwaar geweld uit mekaar zijn gedreven, geslagen en geschopt en een paar jongeren zelfs overhoop gereden zijn door paarden. Dit zal voor eeuwig een schandvlek blijven in de Belgische geschiedenis.


Dat de massa bijeenkomsten van 1 en 2 april niet geleid hebben tot een explosie aan besmettingen en zieken in de categorie van de jongeren is blijkbaar een verwaarloosbaar detail dat niet de moeite van het vermeld waard is ( geweest). Het wordt onder de mat geveegd terwijl een kritische media daar net wel aandacht aan zou moeten besteden.

Als rechtstreeks gevolg van de massa bijeenkomsten van 1 en 2 april in Terkamerenbos en de inmiddels uitgevaardigde strengere maatregelen zijn de door HFF aangevraagde witte linten wandelingen in Tongeren, Leuven, Mechelen, Aalst en Gent niet kunnen doorgaan.

Individuele wandelingen zijn toegelaten maar als er een link is met een groepering is het geen wandeling maar een manifestatie zegden ze in Gent. In de andere steden mochten we wel met maximum 4 personen individuele wandelingen maken maar we mochten niet samenkomen op een vaste locatie voor de start of na de wandeling om gedurende 5 minuten met onze witte linten te zwaaien ( de zgn " flashmob " ).

Toen ik op FB aankondigde dat ik op zondag 18 april in mijn eentje zou gaan wandelen in Tongeren, stond diezelfde avond rond 20u de politie aan mijn deur met de mededeling dat IK niet gewenst was in de stad (want ... als ik zou gaan zouden er nog vele anderen gaan ). Zo ver is het dus al gekomen in dit land.


HFF heeft na overleg beslist om ( voorlopig ) geen aanvragen meer in te dienen voor witte linten wandelingen. Het is zinloos om veel tijd en energie te investeren in administratief omslachtige aanvragen om uiteindelijk toch op een " njet " te stoten. Niemand schijnt oren te hebben naar het feit dat het uiteindelijk slechts gaat om een vreedzame wandeling gedurende amper een uurtje. Gevaarlijk ? Duhh....


Ik wandel graag. Het is goed voor de gezondheid. Het geeft energie en op die manier zie ik ook nog wat van ons mooie land.

Op zondag 18 april, zaterdag 1 mei en zaterdag 15 mei zal ik overdag niet actief zijn op social media.


Morgen trek ik een witte broek en dito sweater aan en ga ik rond 13 u pick-nicken op het gazon voor de vijver van Terkamerenbos. Het KMI voorspelt goed weer dus ideaal voor een pick-nick. Naar verluid zou Cycle For Life morgen ook een fietstocht organiseren in Terkamerenbos dus misschien kom ik sommige van jullie daar wel tegen


Zaterdag 1 mei. Van 10 u tot 12 u ga ik met witte linten wandelen in Middelkerke op de dijk en een koffietje drinken op een terras. Om 13u ga ik in Brussel in de buurt van de Beurs een aperitiefje drinken om de horeca te steunen. Tegen 14u30 ga ik wandelen in Terkamerenbos Brussel. Rond 19u ga ik op het plein voor de Kathedraal St-Paul in Luik een witte kaars aansteken en na een wandeling op een terrasje een hapje eten om de horeca te steunen.


Zaterdag 15 mei vanaf 13u30 ga ik opnieuw wandelen in Terkamerenbos ( wat tegenwoordig mijn favoriete stek is en symbool van vrijheid, peace&love )


Misschien kom ik jullie bij één van deze gelegenheden ook wel tegen

324 views0 comments
bottom of page