top of page
Search

Merck staakt vaccinonderzoek en verklaart: 'ziekte krijgen en uitzieken is doeltreffender'

https://www.merck.com/.../merck-discontinues-development.../ https://www.bloomberg.com/.../merck-shuts-down-covid...


Vertaling relevante elementen uit onderstaande link :

"Vaccins hebben een reactie van het immuunsysteem opgewekt die "inferieur" is aan die van een natuurlijke infectie.

Vaccinproducent Merck is gestopt met de ontwikkeling van twee vaccins tegen het coronavirus. Na uitgebreid onderzoek is men tot de conclusie gekomen dat de vaccins minder bescherming bieden dan wanneer men het virus zelf oploopt en antilichamen ontwikkelt.

Het bedrijf kondigde aan dat de V590- en V591-vaccins "goed werden verdragen" door de geteste patiënten, maar dat ze een "lagere" immuunrespons genereerden dan een natuurlijke infectie.

Het bedrijf zei dat het zich in plaats daarvan zou concentreren op het vinden van therapeutische geneesmiddelen onder de naam MK-7110 en MK-4482.

Deze geneesmiddelen zijn bedoeld om patiënten te beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door een overactieve immuunreactie op het virus.

"Tussentijdse resultaten van een fase 3-studie toonden een vermindering van meer dan 50 procent aan van het risico op overlijden of ademhalingsfalen bij gehospitaliseerde patiënten met matige tot ernstige VIDOC-19," aldus de verklaring van het bedrijf over MK-7110.

Marketingdirecteur Michael Nally vertelde Bloomberg onlangs dat Merck van plan is ongeveer 20 miljoen behandelingen te produceren met MK-4482, een oraal antiviraal middel dat patiënten vijf dagen lang tweemaal daags zullen innemen.

_________

Tegen de Stroom in

Yo, Brecht Castel ! Wil u dit ook eens even fact-checken ? Dan kan u - voor de verandering- nog eens een artikel schrijven met "JA, het is waar " ( in plaats van uw gebruikelijke niet onderbouwde fact-checks die u met lichte hand kwalificeert als ' NEEN, onwaar ")

By the way, er zijn nog zo'n 896 berichten met bronnen van mijn hand die u nog niet gefactchecked hebt. Waarom niet ? Omdat ze waar zijn natuurlijk en voor u niet de moeite om te fact-checken https://www.aubedigitale.com/merck-abandonne-ses-vaccins.../275 views0 comments
bottom of page