top of page
Search

Mentale gezondheid in tijden van Corona

Foto: Instagram Dj Jef Eagl

Ik verklaar al maanden dat het door alle - aanhoudende - vrijheidsbeperkende maatregelen niet goed gaat met de maatschappij, de bevolking, de economie, dat steeds meer mensen vervallen in depressiviteit, burn-outs, dat er meer zelfdodingen zijn, meer huiselijk geweld, meer drugs, meer alcohol misbruik, meer echtscheidingen en relationele breuken, meer eenzaamheid/vereenzaming....


De overheid ontkent dat er meer zelfdodingen zijn dan het gemiddelde van voorgaande jaren. Zij steekt haar kop in het zand. Stuisvogelpolitiek.


Bron: StuBru

Wat zien we echter in de praktijk ? (met dank aan klokkenluider Jef Eagl)


" FUCK IT, IK BEN HET SPUUGMOE"

""Mag ik even jullie aandacht aub?" Jef Eagl, dj uit Gent, zag hoe 31 vrienden en kennissen in de laatste maanden uit het leven stapten. Stuk voor stuk waren ze actief in de eventsector.

De gevolgen van de coronacrisis zijn ernstiger dan we denken. "Ik ken meer mensen die de afgelopen maanden zelfmoord pleegden, dan mensen die Corona hebben gehad. Afgelopen weekend moest ik naar drie begrafenissen", vertelde hij bij Michèle en Sander.

Kirsten Pauwels, directrice van het Centrum ter preventie van Zelfdoding, is het met hem eens: "Wat er nu gebeurt weegt zwaar. De risicofactoren voor zelfdoding, zoals financiële problemen en een gebrek aan sociaal contact, worden versterkt door de coronacrisis."

Heb je nood aan een gesprek? Dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be"

125 views0 comments

Comments


bottom of page