top of page
Search

Mensen jonger dan 70 komen niet op de intensieve terecht


Pnws 24.03.2021 " Versprak de CEO van UZ Brussel zich in ‘De Afspraak’? ( 23.03.2021) In het VRT-programma ‘De Afspraak’ deed professor Marc Noppen een zeer merkwaardige uitspraak. Noppen mag beschouwd worden als een hardliner als op nemen van maatregelen aankomt en staat steeds vooraan met een harde ‘mening’ wanneer de cijfers verslechteren. Onderwerp was het al dan niet prioritair vaccineren van de leerkrachten. Van Noppen gaf drie redenen waarom hij daar geen voorstander van is.


“Met alle respect: het vaccineren van leerkrachten gaat geen enkel effect hebben op de redenen waarom je vaccineert. Dat is één: de mortaliteit reduceren. Twee: de gezonde levensjaren doen toenemen. En drie: het gezondheidszorgsysteem beschermen”, aldus Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel. Maar dan voegt hij er het volgende aan toe: “Zonder rekening te houden met uitzonderingen, zijn leerkrachten geen 70-plussers. Die komen dus niet op intensieve zorgen terecht. Ze kunnen zwaar ziek worden, maar hen vaccineren gaat onze doelstellingen niet beïnvloeden.”

Hoezo? Wie geen 70-plusser is komt niet op intensieve zorgen terecht? Wordt de werkende bevolking dan enkel zwaar ziek van corona? Waar zijn dan alle maatregelen voor nodig? Beschrijft Van Noppen hier een gewone zware griep, of het coronavirus? _______

Neen, Marc Noppen versprak zich niet. Het is zo.

Steven Van Gucht heeft in oktober 2020 reeds verklaard : " het gemiddeld profiel van een corona patiënt is een man van 70 die 100 kg weegt "


Tal van artsen die door VTM en VRT geïnterviewd zijn hebben toegegeven dat patiënten voornamelijk bejaarden en personen met onderliggende aandoeningen zijn en zwaarlijvigheid nog steeds één van de grootste risico groepen is voor ICU ( zie eerdere posts ).


Knack heeft een fact-check gedaan omtrent een post van een politica ( senator ) inzake de profielen van de zieken en bevestigd dat 92% van de ziekenhuispatiënten een andere chronische aandoening heeft. Dit is dus bewezen geacht.


Dr. Jean-Luc Gala ( UCL ) en Dr. Pascal Sacré ( GHCharleroi ) hebben maanden geleden al verklaard dat 2/3 van de patiënten behandeld worden voor andere aandoeningen.

Op de website van de WHO heeft gedurende vrijwel een jaar vermeld gestaan : " de meeste mensen zullen slechts een milde vorm van de ziekte krijgen en genezen zonder enige medische zorgen. Bejaarden en personen met onderliggende aandoeningen zoals kanker, diabetes en chronische longziekten kunnen een meer ernstige vorm van de ziekte krijgen die medische zorgen vereist ".

De screenshot van deze WHO pagina is meermaals gepost geworden en kan nog gevonden worden op deze blog.


Sciensano EN de beleidsmakers weten heel goed hoe de vork aan de steel zit. Zij beschikken nl over de nationale analyses van alle ziekenhuizen waarin de leeftijd van elke patiënt genoteerd staat, zijn/haar geslacht, de duurtijd van de ziekenhuisopname, de aandoeningen waaraan de patiënt lijdt en de behandelingen.

Die nationale analyses worden niet vrijgegeven, zelfs niet wanneer Kamerleden daar herhaaldelijk om verzoeken.


Voor 2.350 patiënten waarvan 540 op ICU waarvan het profiel gekend is wordt een ganse bevolking ( 11.507.000 mensen) in een wurggreep gehouden en hun Grondwettelijke rechten en vrijheden ontzegd.

Voor 2.350 ziekenpatiënten waarvan de gemiddelde hospitalisatie duur zeer kort is - gemiddeld 3 dagen behalve voor ... personen met andere onderliggende aandoeningen - worden bepaalde economische sectoren volledig kapot gemaakt en de maatschappij als geheel aanhoudend in een zwart gat geduwd.

Begrijpe wie begrijpen kan .....

188 views0 comments
bottom of page