top of page
Search

Mededeling Witte Lintenwandeling Mechelen en GentDe Politie van Mechelen heeft gebeld ivm de beoogde witte linten wandeling van aanstaande zondag 04.04.2021 van 11u tot 12 u in Mechelen.

We mogen individueel wandelen in eigen bubbels van max 4 personen, maar niet in groep want dat is een manifestatie die hoe dan ook verboden is boven de 50 personen ( dit laatste werd eerder al schriftelijk gemeld door de stad Mechelen ).

We mogen niet samen komen op een meeting point in de stad voor de start van de wandeling

We mogen geen flashmob van 15 minuten doen op een plein of marktplaats in de stad We mogen parkeren op de parking van de Nekkerhallen ( die is gratis zei hij ) en van daaruit individueel wandelen naar de oude stad. Hij voegde er aan toe dat deze parking wel een eind van het centrum ligt.

Zondag 04.04.2021 is Paaszondag. Ze willen massa bijeenkomsten vermijden. Gezien alle restricties wordt de witte linten wandeling geannuleerd.

Hetzelfde geldt voor Gent op 11.04.2021 waarover eerder al een mededeling is gedaan op de FB pagina van Hands for Freedom. Individuele wandelingen zijn toegelaten maar als er een binding bestaat met een organisatie is het geen wandeling maar een manifestatie die verboden is boven de 50 personen.

Hands for Freedom zal in mei opnieuw witte wandelingen ( proberen te ) organiseren.

NOOT : de door World Freedom Alliance in Terkamerenbos georganiseerde wandeling op zaterdag 21 maart en de massa bijeenkomst in Terkamerenbos van gisteren ( 1 april grap van La Boum ) doet de bestuurlijke gemoederen kennelijk hoog oplaaien.

We mogen niets meer ( hoewel alles netjes aangevraagd is, er veel uitleg is verschaft over het hoe en wat, we telkens een code groen ontvangen hebben in de Covid Event Risk Management Plan en voor elke wandeling tal van mails en telefoons hebben uitgewisseld met de betrokken diensten ). Dit is zeer teleurstellend.

180 views0 comments

Comments


bottom of page