top of page
Search

Medaille voor minister Annelies Verlinden

MINISTERIEEL BESLUIT 12.01.2021 MAATREGELEN VERLENGD TOT 01.03.2021 ZONDER ENIGE COMMUNICATIE

Bron: De Morgen


De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. Dat staat in een nieuw ministerieel besluit (MB) dat gepubliceerd is in het Belgische Staatsblad. Maar eigenlijk gaat het slechts om ‘een technische kwestie’ en wil die maar weinig zeggen, klinkt het bij regeringsbronnen. In het Staatsblad is dinsdagavond een nieuw ministerieel besluit verschenen over de coronamaatregelen in ons land. “De maatregelen zijn van toepassing tot 1 maart 2021”, staat er helemaal onderaan te lezen. Vooralsnog waren de coronamaatregelen geldig tot 15 januari.


Zijn de maatregelen dan plots verlengd? Neen.

Bij het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageert men dat het ministerieel besluit juridisch moet “zorgen voor de continuïteit”.


De verlenging is nodig om de maatregelen rechtsgeldig te houden, klinkt het, maar verder wil de datum weinig zeggen. Het volgende Overlegcomité staat gepland op 22 januari, dan zullen de regeringen van ons land bekijken of er versoepelingen (of verstrengingen) kunnen komen.


De regering heeft niet over het besluit gecommuniceerd om “geen verwarring” bij de bevolking te veroorzaken, klinkt het.


“Straf”, reageert grondwetspecialist Hendrik Vuye op Twitter. “Een minister zet iets in het Staatsblad en communiceert er niet over want ze denkt dat niemand het gaat merken. Over ‘juridisch geneuzel’ gesproken... dit verdient een medaille.”

301 views0 comments
bottom of page