top of page
Search

Maskerletsel bij kinderen: 68% van de kinderen heeft fysieke en psychologische gezondheidsklachten

"Een Duits onderzoek bij meer dan 25.000 kinderen laat zien dat grote negatieve effecten op de fysieke, psychologische en gedragsmatige gezondheid van kinderen veel wijdverspreider kunnen zijn dan gerapporteerd in de media en door overheidsfunctionarissen – ongeveer 68% treft en bijdraagt ​​aan 24 verschillende gezondheidsklachten , aldus de ouder ingediende opmerkingen.


Er zijn geen fabrikant onafhankelijke onderzoeken naar het gebruik van maskers voor kinderen en adolescenten die gecertificeerd zijn als medische producten voor arbeidsveiligheid bij professionele toepassingen. Bovendien zijn er, vanwege de onbekende materialen die zijn gebruikt, geen bevindingen over de mogelijke beschermende effecten of bijwerkingen van de vaak zelfgemaakte “alledaagse maskers” die door de meeste kinderen worden gedragen. Gezien de lopende maatregelen om de COVID-19-pandemie in te dammen, en met name de wisselende verplichtingen voor kinderen en adolescenten om gedurende langere tijd maskers te dragen op school, is er dringend behoefte aan onderzoek. ”


Voor de studie klik op volgende link : https://www.researchsquare.com/article/rs-124394/v1

________

NOOT : ik heb in september 2020 een oproep tot getuigenissen gedaan aan ouders met schoolgaande kinderen inzake de mondmaskerplicht van hun kinderen + 12jaar. Honderden ouders hebben toen al fysieke en psychische klachten geformuleerd. Leerklachten overigens ook.

Nu zijn we 5 maanden verder. Hoe zit het nu?498 views0 comments
bottom of page