top of page
Search

Marc Van Ranst over nieuwe maatregelen en hun duurtijd

" Als we alle maatregelen optellen met de vaccinaties, hoop ik dat het voldoende zal zijn." Dat heeft viroloog Marc Van Ranst verklaard aan VTM Nieuws. Hij noemt de beslissingen die genomen zijn op het Overlegcomité, "een stevige ingreep"


"Het zal nog even duren vooraleer we resultaten van de nieuwe regels zien, maar dit zou het begin van de derde golf toch moeten kunnen ombuigen." De vorige maatregelen hebben zeventien weken lang goed gewerkt, maar zijn volgens de viroloog niet voldoende voor de Britse variant van het coronavirus.


De viroloog durft niet te zeggen of vier weken "paaspauze" voldoende zal zijn om de curve naar beneden te krijgen. "We kijken beter naar de cijfers, maar de vooropgestelde doelen lijken moeilijk haalbaar", zegt hij. "

______

Die 4 weken " pauspauze " kunnen er dus wel eens 6, 8 of méér worden....

Voor wie het vergeten zou zijn : Frank Vandenbroucke heeft enkele weken geleden verklaard dat er pas sprake kan zijn van enige versoepeling in juli/augustus waarop Erika Vlieghe meteen op die kar sprong en stelde dat september meer realistisch is.


TML wilde aanvankelijk nog een festival organiseren in augustus maar heeft die plannen ondertussen weer opgeborgen.

Werchter festival is ondertussen al volledig geannuleerd en verplaatst naar volgend jaar. Alle andere festivals idem dito.


Denkt u dat wij in mei verlost zullen worden van de vrijheidsbeperkende maatregelen ? Think again.

Premier De Croo heeft tijdens de persconferentie van 18 maart duidelijk laten verstaan dat het terug krijgen van onze vrijheid rechtstreeks verbonden is met vaccinatie.

Hopelijk brengt de procedure voor de Raad van State ( tegen 5 M.B.'s ) soelaas...

https://www.msn.com/.../marc-van-ranst-als.../ar-BB1eUNuM...145 views0 comments
bottom of page