top of page
Search

Madame Praline

Ik ben het afgelopen jaar heel sterk geworden in voorspellingen.

Ze komen allemaal uit. En daarvoor hoef ik niet eens kaarten te leggen of in een glazen bol te kijken. Enkel de cijfers van Sciensano opvolgen en de fratsen die ze met die cijfers uithalen bloot leggen. En ja, natuurlijk helpt mijn scherp geheugen over wie, wat zegt natuurlijk ook goed.

Blabla hier, jojo daar. Het is me wat. En iedereen blijft het braaf slikken ook al keren ze om de haverklap hun vest.

Het niveau van Jan Modaal is bedroevend. Hun denkvermogen is blijkbaar uitgeschakeld. Angst is een vreemd beestje.

Spijtig, want het narratief is een regelrechte soap waar series zoals Familie, Thuis & co nog een punt aan zouden kunnen zuigen.


Even samenvatten wat er de afgelopen maanden zoal gezegd is door bepaalde-niet-nader-bij-naam-genoemde politici en experten.

 • het Astrazeneca vaccin beschermt na 2 vaccinaties voor 76%; het Pfizer vaccin voor 90% en Moderna zelfs voor 94%. Waarom 2 vaccinaties ? Omdat er na 1 inenting geen bescherming is. Het moeten er twee zijn en het tweede moet uiterlijk 21 dagen na het eerste gezet worden want anders gaat het effect verloren.

 • We kunnen pas terug naar normaal als 70% van de bevolking dubbel gevaccineerd is want dit is de enige manier om groepsimmuniteit te bereiken, dus iedereen moet zich laten vaccineren, ook gezonde mensen + 16 respectievelijk + 18 jaar

 • er is veel vertraging op de aanlevering van vaccins; we hebben er niet genoeg; we gaan dus de tweede vaccinatie uitstellen naar 42 dagen zodat zoveel mogelijk mensen toch al een eerste inenting kunnen krijgen (oh, en wat met het effect ?)

 • er is kennelijk na één vaccinatie toch meer bescherming dan oorspronkelijk gedacht ( hoeveel ? dat weten ze niet )

 • ja, het vaccin beschermt ook tegen de Britse variant; voor die andere varianten weten we het nog niet

 • als alle 65+ gevaccineerd zijn, is er terug ruimte voor versoepeling van de maatregelen ( andere bevolkingsgroepen hoeft niet ? )

 • 30% van de bevolking is gevaccineerd ( 3 miljoen Belgen ) dus nu kunnen we terug versoepelen ( hoe ? en die 70% dan en... ze hebben toch nog maar één inenting gehad ? amper 8,69% is dubbel gevaccineerd )

 • diegenen die dubbel gevaccineerd zijn moeten toch een mondmasker blijven dragen en afstand houden want ze kunnen nog besmet geraken, besmettelijk zijn en de ziekte overdragen ( hoezo ? zijn we dan niet beschermd ?)

 • kinderen tussen 6 en 16 jaar zullen ook gevaccineerd worden ( ah ja, anders geraken ze niet aan hun 70% )

 • diegenen die dubbel gevaccineerd zijn krijgen een vaccinatie certificaat en kunnen terug reizen maar... we mogen niet discrimineren dus diegenen die nog niet gevaccineerd zijn mogen ook reizen op voorwaarde dat zij een negatieve test voorleggen of bewijzen dat ze de ziekte hebben gehad en immuun zijn (oh, dus vaccinatie is eigenlijk niet nodig ? en groepsimmuniteit kan dus toch via de natuurlijke immuniteit ? )

 • De EU heeft een nieuwe bestelling geplaatst bij Pfizer voor 900 miljoen vaccins met een optie voor nog eens 900 miljoen ofwel in totaal 1,8 miljard vaccins die (bovenop de 2,3 miljard vaccins die in 2020 besteld werden ) moeten gezet worden tussen 2021-2023. Iedereen die gevaccineerd is moet zich jaarlijks opnieuw laten vaccineren om bescherming te behouden ( Huh ? kunnen ze in de EU niet tellen ? Europa telde in 2020 747.636.000 inwoners - 4,1 miljard vaccins dat is dus 4 vaccins voor elk individu ouder dan 6 jaar tussen 2021 en 2023 ? Nou ! )

Eigenlijk vertellen al die variërende berichtgevingen ons dat ze heel goed weten dat we hier niet te maken hebben met een killer virus, dat het eigenlijk allemaal heel goed mee valt met het aantal " besmettingen " die afgelezen worden op basis van positieve testen ( waarvan de meesten overigens volledig asymptomatisch ) en dat ze OOK goed weten dat het product niet werkt zoals beloofd, dat het lichaam door de injectie van mRNA geen of onvoldoende anti-lichamen zal aanmaken om mensen te beschermen tegen het virus en zijn varianten ( het virus is al duizenden keren gemuteerd ) en de groepsimmuniteit dus niet zal voortvloeien uit de vaccinaties maar uit de natuurlijke immuniteit van de mens.

De gevaccineerden hebben echter het spek aan hun been. Zij zullen tussen 2021 en 2023 4 spuiten moeten laten zetten en ook de daaropvolgende jaren jaarlijks opnieuw - zo goed werkt het dus )

(Lees verder onder de afbeeldingHoe zal de toekomst er uit zien ?

 • tegen juli 2021 zal een groot deel van de bevolking gevaccineerd zijn ( minstens één maal ) maar toch zullen er nog aardig wat " besmettingen " en zieken zijn; de ziekte wordt niet uitgeroeid; iedereen zal een mondmasker moeten blijven dragen, afstand houden, de sociale bubbels blijven beperkt,we gaan niet terug naar het oude normaal

 • vanaf eind augustus/september zullen de cijfers terug sterk stijgen met een nieuwe lockdown; de uitleg die hieraan gegeven zal worden is dat 1) er nog geen bescherming is omdat nog niet iedereen dubbel gevaccineerd is 2) de vaccinweigeraars aansprakelijk zijn voor de "besmettingen " en/of 3) het vaccin niet beschermt tegen nieuwe varianten en dus iedereen moet wachten op een derde vaccinatie die pas te vroegste vanaf 2022 kan toegediend worden tot een eind in 2023

 • de nieuwe vaccinatie rondes zullen ook geen zoden aan de dijk brengen en niet meer bescherming bieden dan nu het geval is; we zullen tenandere met aan de zekerheid grenzende waarschijnlijk voor het eind van dit jaar overvallen worden door Covid21, een " nieuw " virus dat veel besmettelijker is en ook velen zal treffen ( veel meer dan Covid19)

 • de maatregelen zullen - voor iedereen, ook voor de gevaccineerden - van kracht blijven in 2022 en 2023 ( afwisselend heel streng naar beetje versoepeling, wat meer versoepeling en dan terug heel streng zoals we de afgelopen 14 maanden hebben gezien ).

Let wel : we zullen ook in de toekomst nog altijd enkel spreken over honderdtallen ( op IC ) en een paar duizend ( in ziekenhuis ) wat een druppel op een hete plaat is in verhouding tot de totale bevolking. Het probleem zou gemakkelijk opgelost kunnen worden door heel eenvoudig het aantal IC bedden op te schalen en de zwakkeren te beschermen ( focused protection ), maar... dat gaat de overheid niet doen. Het hele land zal aanhoudend in een wurggreep blijven tenzij ..... we.... 🙂

311 views0 comments

Comments


bottom of page