top of page
Search

Maak van een scheet een donderslag

We mogen ook eens lachen in deze absurde tijden 😀

Nou, hier gaan we .....


" 0-19 jarigen zorgen voor 0,8% van de hospitalisaties"

Hoeveel is dat dan precies in absolute cijfers ? Ah, dat wordt niet gezegd. Dus... even zelf naar de cijfers kijken.

0,8% van de hospitalisaties is gelijk aan ... 1 ( en sommige dagen zelfs minder tot veel minder dan 1 dus dat is dan een kwartje kind).


"Een stijging van 128% van het aantal besmettingen bij kinderen en jongeren".


Indien vergeleken met het gemiddelde op 7 dagen in absolute cijfers van vorige week en deze week, dan is er in absolute cijfers inderdaad een stijging ( niet de cijfers die Stevie-no-Wonder naar voren schuift want die zijn zoals gewoonlijk weer helemaal fout - zie mijn post van gisteren ) maar.... er wordt ook veel meer getest dan de week voordien.


Indien berekend in percentages op basis van het totaal aantal testen zitten we amper aan 0,17- 0,4% positieve testen bij de 0-9 jarigen en 0,4 tot 0,8% van de 10-19 jarigen die, bovendien, bijna allemaal asymptomatisch zijn.


NOOT : tijdens de griepperiode van 2018 lagen de kinderafdelingen van ziekenhuizen vol (zie eerdere post met duiding en foto's ).

Nu wordt er moord en brand geschreeuwd voor .... 1

En.... voor deze scheet in een glas willen sommigen de scholen volledig sluiten, zijn een aantal scholen al volledig gesloten en - het nieuwste in de rij - moeten kinderen 1 hobby kiezen die ze in beperkte groep kunnen beoefenen. Tjonge, tjonge.... https://doorbraak.be/kinderhobbys-een-slechte-belgenmop/?utm_source=newsletter-3114&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse%20Dosis%20Doorbraak&fbclid=IwAR0FMTq00Vsbko19tnzA2G3j5Sie6ywxVLNlesPcFg5cAUAkq_4VfaoVG3A


314 views0 comments
bottom of page