top of page
Search

Leerachterstand niet meer in te halen

" Het onderwijs maakt zich ­almaar meer zorgen over de leerachterstand die kinderen oplopen door de coronacrisis. Experts stellen voor om te snoeien in de leerstof, schrijft Het Nieuwsblad.

"De achterstand krijgen we dit jaar niet weggewerkt", zegt Lieven Boeve, topman van Katholiek ­Onderwijs Vlaanderen. "Daarvoor moeten we in één jaar doen waar je normaal anderhalf jaar voor nodig hebt."

Experts, onder wie OESO-onderwijstopman Dirk Van Damme, gooien daarom de ­optie op tafel om te snoeien in de leerstof. Net zoals eind vorig schooljaar na de lockdown werd afgesproken dat scholen enkel nog moesten focussen op de 'essentiële leerdoelen'. Boeve noemt het schrappen van leerstof een mogelijke oplossing op de ­korte termijn. "Maar het is niet omdat je bepaalde leerstof niet strikt nodig hebt om naar het volgende jaar te gaan, dat die niet belangrijk is. Dan moeten we kijken of we dat ­later moeten inhalen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil zelf nog niet ­meteen schrappen in de leerstof. "Dat is zoals vroegtijdig de handdoek werpen. Voor mij is leerstof selecteren de laatste optie."


_____________

STOP DEZE WAANZIN ! Onderwijs is een recht dat gewaarborgd is door de Grondwet. Conform art.187 kan de Grondwet nooit geheel of gedeeltelijk geschorst worden. De Grondwettelijke rechten van kinderen worden ernstig geschonden. Hun vorming wordt op de helling geplaatst.

Achterstand in leerstof kan niet meer goed gemaakt worden. Lesstof schrappen is helemaal uit den boze. Heropen alle scholen volledig.122 views0 comments
bottom of page