top of page
Search

Is er een verband tussen stijging besmettingen en vaccinatie?


De UK is op 08.12.2020 begonnen met vaccinatie. Het aantal "besmettingen " is sindsdien spectaculair gestegen. https://ourworldindata.org/search...

Op 23.12.2020 verklaarde Boris Johnson in de pers dat de toename van het aantal "besmettingen" te wijten is aan een nieuwe variant van het virus die "extreem besmettelijk" is (en die al sinds september circuleert in het land) Maar... is dit wel zo ?

Tussen 20.09.2020 (eerste registratie nieuwe variant ) en begin november 2020 zijn de "besmettingen" gestegen maar vervolgens terug significant gedaald tot ... 08.12.2020 (aanvang vaccinatie)


We zien exact dezelfde tendens (sterke stijging) in Ierland waar met de vaccinatie begonnen is op 02.12.2020 ( zie grafiek in link) https://ourworldindata.org/search... en ... in Israël, waar met de vaccinatie begonnen is op 17.12.2020 https://ourworldindata.org/search... en... in Chili waar met de vaccinatie begonnen is op 24.12.2020 https://ourworldindata.org/search... en... in Rusland waar reeds op 18.08.2020 begonnen is met vaccinatie en het aantal besmettingen sindsdien ook pijlrecht naar boven is blijven gaan https://ourworldindata.org/search...

Canada en de USA zijn op 14.12.2020 begonnen met vaccinatie en ook daar valt een stijging van het aantal besmettingen waar te nemen, die volgens de persmededelingen ook zou te wijten zijn aan een nieuwe "extreem besmettelijke" variant..... Zelfde verhaal in Zuid-Afrika die ook uitpakt met een nieuwe "extreem besmettelijke" variant.


In een wetenschappelijke studie gepubliceerd door PubMed dd.28.10.2020 is tot de vaststelling gekomen dat vaccinatie met een mRNA vaccin de C19 ziekte verergert. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33113270/

"COVID-19 vaccines designed to elicit neutralising antibodies may sensitise vaccine recipients to more severe disease than if they were not vaccinated. Vaccines for SARS, MERS and RSV have never been approved, and the data generated in the development and testing of these vaccines suggest a serious mechanistic concern: that vaccines designed empirically using the traditional approach (consisting of the unmodified or minimally modified coronavirus viral spike to elicit neutralising antibodies), be they composed of protein, viral vector, DNA or RNA and irrespective of delivery method, may worsen COVID-19 disease via antibody-dependent enhancement (ADE).


Op 05.01.2021 begint de vaccinatie campagne in België. Vandaag vertoont de grafiek van de " besmettingen " een neerwaartse trend. https://ourworldindata.org/search... Als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames de komende tijd opnieuw stijlrecht naar boven gaat, zal dit niet liggen aan "het niet respecteren van de maatregelen".

11,304 views0 comments
bottom of page