top of page
Search

Inderdaad, leg dat maar eens uit...

Alexander De Croo


De onderste beelden zijn al maanden lang een vaste praktijk in het openbaar vervoer van alle grootsteden. Passagiers die op mekaar gepakt staan in metro, tram en bus en vaak ook de trein.

Lees verder onder de illustratie


Het afgelopen weekend is daar geen uitzondering op ( hoewel het - heel hypocriet - wel zo wordt voorgesteld met een inmiddels beproefde tactiek van " moord&brand " politiek). DAT is geen probleem.

Maar de horeca die zwaar geïnvesteerd heeft in veiligheidsmaatregelen en altijd netjes tracing formulieren heeft laten invullen ( die nooit zijn opgehaald laat staan bekeken ) is wel een probleem.

Dat veel horeca zaken op de rand van het faillissement staan is een verwaarloosbaar detail want ... ze krijgen premies, toch ?


Een samenscholing met meer dan 4 personen is ook een probleem. Boete 250 € ( vergelijk met openbaar transport cf supra)

De vrijheid van vereniging die gewaarborgd is in de Grondwet, het recht om te manifesteren, is opgeheven.

Het recht op cultuur dat gewaarborgd is door de Grondwet bestaat ook niet meer. Het recht op onderwijs dat evenzo gewaarborgd is door de Grondwet staat scherp op de helling.

Het vrij verkeer van personen en goederen dat gewaarborgd is door Internationale verdragen, is met het badwater weg gespoeld.

Er wordt constant een inbreuk gepleegd op het zelfbeschikkingsrecht van de mens, de grondwettelijke rechten en vrijheden van de mens die krachtens art.187 van de Grondwet niet geheel of gedeeltelijk kunnen geschorst worden en de vrijheid van ondernemen die voorzien is het Wetboek van Economisch Recht.


Goed bezig ? Neen, niet goed bezig.

Ik zou artikel 103 van de Grondwet toch nog maar eens goed lezen Alexander.

723 views0 comments
bottom of page