top of page
Search

In wat voor wereld zijn we terechtgekomen?Na nepfestival in Brussel: "Dit gaat nog gebeuren, mentaal welzijn jongeren kleurt bloedrood, zorg voor uitlaatkleppen.

Duizenden jongeren die samentroepen, het is in deze coronatijden een surreëel beeld. Toch was dat het tafereel in het Brusselse Ter Kamerenbos eergisteren en ook gisteren kwam er nog een honderdtal jongeren samen. Maar hoe is het zo kunnen ontsporen? En wat moet er gebeuren zodat dit niet nog eens gebeurt? "De overheid moet het dringend anders aanpakken, anders loopt het binnenkort opnieuw fout", klinkt het bij stemmen uit de cultuur- en evenementensector, maar ook bij psychologen. En het draait allemaal om 1 begrip: perspectief.


______________ Kijk naar de foto's en het beeldmateriaal in de twee links.

https://www.vrt.be/.../2021/04/02/reacties-na-nepfestival/ https://www.vrt.be/.../rust-is-teruggekeerd-in-ter.../


In wat voor wereld zijn wij terecht gekomen dat we toelaten dat onze jongeren met zwaar geweld uit mekaar gedreven worden wanneer zij vreedzaam samen komen (*), dat zij met zwaar geweld en totaal buitenproportioneel ten opzichte van de situatie die zich voordoet tegen de grond gesmeten worden om achter de rug geboeid te worden voor een bestuurlijke arrestatie, dat zij moedwillig ( ! ) door paarden overreden worden terwijl ze in hun eentje(! ) wandelen op een gazon, dat ze bespoten en weg gejaagd worden met pepperspray, traangas en/of een waterkanon en fysieke en mentale letsels oplopen?

(*) ze waren met meer dan 50 en dus in overtreding maar het verbod tot " manifesteren " is absurd voor jongeren waarvan geweten is dat zij geen bron van besmetting zijn; idem voor wat betreft de mondmaskerplicht. Er zijn vrijwel geen kinderen en jongeren ziek en er bestaat GEEN ENKEL bewijs dat zij het virus overdragen. Johan Vandelanotte benadrukte dit eergisteren in De Afspraak en hij is lang niet de enige.


Jongeren die vreedzaam samen komen en lachen, dansen, zingen (omdat ze dit na één jaar sociale isolatie meer dan nodig hebben ) worden behandeld als terroristen. Ze worden gekwalificeerd als rellenschoppers terwijl zij dat helemaal niet zijn en zich enkel verzetten tegen hun uitdrijving. Ze komen op voor hun Grondwettelijke rechten. De vrijheid van vereniging is gewaarborgd door de Grondwet. Geen Ministerieel Besluit kan hen dit recht ontzeggen.


Het is een regelrechte schande dat Minister Verlinden, hoofd van de Bestuurlijke politie, geweld laat plegen op jongeren.

Het is een regelrechte schande dat Minister Verlinden, absurde maatregelen blijft uitvaardigen via onwettelijk en ongrondwettelijke Ministeriële Besluiten en het volk in een wurggreep blijft houden terwijl er sinds 01.10.2020 formeel geen noodtoestand meer bestaat in België en er al lang geen sprake meer is van een pandemie/epidemie. Het is een regelrechte schande dat Minister Verlinden (en alle andere Ministers en kamerleden ) het land omvormen tot een totalitaire staat waar geweld de plak zwaait en brave burgers letsels oplopen.


GEWELD WERKT NIET. Het zal een averechts effect hebben en de volkswoede alleen maar meer doen oplaaien.


IK BEN WOEDEND dat onze jongeren op deze manier behandeld worden en zij geen gehoor krijgen, dat er geen enkele aandacht is voor hun noden.


IK BEN WOEDEND dat onze fundamentele rechten die gewaarborgd zijn door de Grondwet en Internationale Verdragen aanhoudend ontzegd worden en wij zelfs zo iets simpel als een wandeling in groep niet meer mogen, buiten met elkaar zelfs geen praatje mogen maken als er op locatie meer dan 50 mensen zijn en wij in overweldigende aanwezigheid van politie onder druk gezet worden om huiswaarts te keren. Dit is absurd.


IK BEN WOEDEND dat de beleidsmakers de maatschappij en de economie doelbewust kapot maken en geen enkele aandacht hebben voor het mentaal en sociaal welzijn van het volk.

De "volksgezondheid " is een drogreden. De gezondheid van het volk staat niet op de helling. Het heeft nooit op de helling gestaan.


Terkamerenbos is door alle groeperingen en organisaties in dit land ( langs Vlaamse, Waalse en Brusselse kant ) aangeduid als symbolische plaats van vreedzaam verzet tegen de maatregelen.

Wij hebben de handen in mekaar geslagen en zullen voortaan als collectief handelen. UNITE ipv DIVIDE.

We zullen blijven lachen, dansen en zingen om aandacht te vragen voor de gevolgen van de maatregelen en zingend onze rechten en vrijheden terug opeisen.

18.04.2021 Cycle for Life ( fietsen ) + pick-nick in Terkamerenbos 02.05.2021 Cycle for Life ( fietsen ) + pick-nick in Terkamerenbos 15.05.2021 World Freedom Alliance - wandeling in Terkamerenbos ( 130 landen hebben deze datum vast gelegd )

Er zullen nog andere vreemdzame acties vast gelegd worden, waaronder sit-downs. Wie niet naar Terkamerenbos kan komen op de voorziene data kan op datum in eigen gemeente of stad in een openbaar park gaan pick-nicken en/of fietsen ( of naar het gelang van het geval in een openbare plaats op de grond te gaan zitten bij wijze van protest tegen de maatregelen en om aandacht te vragen voor de schrijnende gevolgen van de maatregelen )

Fietsen, pick-nick met eigen bubbel en gaan zitten op de grond op het openbaar domein is toegelaten.

259 views0 comments
bottom of page