top of page
Search

Hier zie! Paul Magnette (PS)!


Na MR nu ook de PS. In Wallonië zijn ze het spuugzat en de kopstukken van de grootste partijen, de provincie gouverneur ( bevoegd voor de ganse provincie Luik) en de burgemeester van Luik ( bevoegd voor de stad Luik en randgemeenten ) ook.


Maar... Alexander en Frank blijven onverstoorbaar op hun strepen staan. Heropening van de buiten terrassen in de horeca pas op 15 mei ( met eventuele mogelijkheid tot een compromis op zondag 8 mei moederdag als .... de cijfers het toelaten ).


"als de cijfers het toelaten " is het achterpoortje dat altijd open blijft staan. Ze kunnen er altijd op terug vallen. Alle engagementen die aangegaan zijn, alle verklaringen die in het verleden verricht zijn kunnen met deze quote schaamteloos opzij geschoven worden ( " als de contactberoepen terug open gaan dan is het voor altijd ", " voor de horeca zijn er perspectieven op 01 mei " en een week voor de paasvakantie : " nog even volhouden tot na de Paasvakantie "... )


Dat er een beschikking is van de rechter in kortgeding die de maatregelen opzij geschoven heeft bij gebreke aan een wettelijk kader en de regering opgelegd heeft om binnen de 30 dagen ofwel uiterlijk 30.04 een wettelijk kader te voorzien, zijn ze ... al lang vergeten. Ministerieel besluit nr.39 is al in de maak.


Eén ding is alvast zeker : het gaat morgen stuiven in het Overlegcomité tussen Waalse, Brusselse en Vlaamse Ministers voor dat ze tot de gebruikelijke consensus komen. Er zal niet gezongen worden vrees ik cf mijn vorige post.

131 views0 comments

Comments


bottom of page