top of page
Search

Het 'smart' mondmasker

We dragen sinds 28.07.2020 een chirurgisch of stoffen mondmasker om het virus te bestrijden terwijl niet het minste bewijs voorligt dat het ook maar iets bijdraagt.

In principe zou dit een uitzonderlijke tijdelijke maatregel moeten zijn, die - hoewel nutteloos -beperkt zou moeten blijven tot wat strikt noodzakelijk is.


Er zijn echter al maanden lang steeds meer indicatoren dat minstens de intentie bestaat om mondmaskers permanent in te voeren.


The World Economic Forum heeft uitgerekend dat er in 2020 ( tweede helft van het jaar ) wereldwijd 166 miljard euro ( ! ) uitgegeven is aan wegwerpmaskers en de afvalberg hierdoor aanzienlijk is toegenomen want dan weer slecht is voor het klimaat.


Dienvolgens heeft zij geïnvesteerd in de ontwikkeling van een " smart " mondmasker dat u via een app meldt wanneer er zich teveel Co2 opgestapeld heeft in uw mondmasker en u het even moet afdoen ( ze weten het dus ), of u het goed draagt of niet, wanneer u het moet wassen ( dus u moet er minstens twee hebben ) en u ook waarschuwt als u het niet draagt en moet opzetten.


De ontwikkeling van zo'n smart mondmasker kost natuurlijk aardig wat geld. Dergelijke investering doet men niet voor iets dat slechts tijdelijk van aard is. Dit geldt overigens ook voor de vele bedrijven die wereldwijd als champignons uit de grond gesprongen zijn om mondmaskers in alle maten, modellen en kleuren te fabriceren.

Er bestaan tegenwoordig ook al ( dure ) mondmaskers met blue tooth verbinding, microfoon, aan/uit om te bellen, ventilatie.... die door de WEF ook gepromoot worden.

Denkt u dat mondmaskers binnen afzienbare tijd geschiedenis zullen zijn ? Vergeet het maar.120 views1 comment

1 Comment


Unknown member
Apr 15, 2021

Hoe meer 'smart' dingen er komen, hoe dommer de bevolking wordt...

Like
bottom of page