top of page
Search

Het politiek debat achter de schermen over de avondklok


( vertaling van het artikel in de link ) TITEL : Politici verscheuren elkaar over de covid maatregelen.

Het gaat weer alle richtingen uit in de strijd tegen covid. Met een nieuw twistpunt: na de mondmaskers, de tests, de vaccinatie, hebben we het hier dames en heren het palaver, de discussies en de argumenten over de avondklok.


Ter herinnering: in België geldt een avondklok die om 22.00 uur ingaat in het Brussels Gewest en om middernacht in Wallonië en Vlaanderen. Dit is al heel "praktisch " maar sinds dit weekend gaan we nog eens stap verder want de N-VA, de grootste oppositiepartij, zal een wetsvoorstel indienen om de avondklok in België af te schaffen, wat logisch is, de N-VA is in oppositie tegen de federale regering. Jan Jambon, N-VA, Vlaamse minister-president die dus zelf beslist heeft om de avondklok in Vlaanderen in te voeren, zegt nu dat het een slechte maatregel is en dat hij dit nooit echt gewild heeft... Uiteindelijk had hij er beter over kunnen nadenken, maar het zij zo.


De meerderheid - de 7 Vivaldi-partijen - wachten nooit lang om tijdens een leuk weekendje in een controverse te springen. Na de verklaring van de N-VA verklaarde Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de MR, dat ook voor hem het uitgaansverbod zijn beste tijd heeft gehad en dat de afschaffing ervan moet worden overwogen. Opmerking: hij deed deze uitspraak op de set van "Zevende Dag", op de VRT, in het Frans, maar ondertiteld in het Nederlands.


Volg je me nog? Je zal het geweldig vinden wat er daarna gebeurd is . De MR wil een einde maken aan "deze beperking van de vrijheden". En wie zat er aan de overkant? Frank Vandenbroucke, natuurlijk! De minister van Volksgezondheid, die deel uitmaakt van dezelfde coalitie als de MR, die herhaald heeft dat de avondklok van kracht zal blijven. Waarom? Nou, omdat... als Frank Vandenbroucke iets zegt, dan doen we het.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne schoot hem zonder verwijl te hulp, eerst door vurig te pleiten voor de handhaving van de avondklok zolang de horecagelegenheid gesloten was. Vervolgens zag hij in dat dit toch slecht zou aflopen en voelde hij zich op de sociale netwerken verplicht om eraan toe te voegen: "Ik verdedig deze maatregel niet ter goede harte ".

Kortom, u hebt het begrepen: de N-VA heeft haar wetsvoorstel nog niet eens ingediend of de meerderheid spat al uit elkaar. https://www.ln24.be/2021-03-08/le-feu-couve...

162 views0 comments

Comments


bottom of page