top of page
Search

Het nut van antilichamen testen

(of hoe je de bestaande natuurlijke groepsimmuniteit kan meten )

Op datum van heden zijn er in België in totaal 11.161.544 tests uitgevoerd waarvan 882.452 positief ( 7,91%) en 11.073.292 (92,07% NEGATIEF.

Van de 882.452 positief getesten zijn er 23.016 (2,651 % ) geregistreerde overlijdens door of met corona.

De overige 859.436 (97,349% ) zijn GENEZEN ( onder aftrek van de huidige ziekenhuisopnames ) https://www.worldometers.info/coronavirus/


NOOT : in werkelijkheid is het percentagevan de overlijdens veel lager want ... 42% van de overlijdens, zijn volgens de cijfers van Agentschap Zorg en Gezondheid geregistreerd als corona overlijden ZONDER test.

NOOT2 : Worldometers geeft aan dat er nog 802.307 " active cases " zijn. Dat is natuurlijk onzin. Dit zijn positief getesten die geen symptomen hebben gehad.


Even rekenen..... 858.914 = 7,5% van de bevolking die al ZEKER anti-lichamen hebben gezien ze positief zijn getest en ofwel de milde of de ernstige vorm van de ziekte hebben gehad en genezen zijn en dus anti-lichamen hebben voor 6 tot 12 maanden ofwel volledig asymptomatisch zijn gebleven en dus ook anti-lichamen hebben. ( zie eerdere post waarin wetenschappers de immuniteit gedurende 6 tot 12 maanden bevestigen ).


In onderstaande video van ROCHE waarin uitgelegd wordt waarom anti-lichamen tests heel nuttig zijn ( om de groepsimmuniteit te kunnen meten ).


Er wordt van uitgegaan dat behoorlijk wat mensen ( tijdens de eerste golf ) de ziekte hebben gehad zonder het te weten wegens volledig asymptomatisch.

De ratio die er achter sluit is vrij logisch. Niettegenstaande een tijdsverloop van meer dan 1 jaar, zijn er op een totale bevolking van 11.508.000 mensen slechts +- 70.000 ziekenhuisopnames geweest, wat bijzonder weinig is.

De andere 11.438.000 ( !! ) mensen zijn ofwel nooit besmet geweest ofwel zijn ze wel besmet geweest zonder het te weten en hebben ze anti-lichamen.

NOOT : de PCR test meet enkel op de aanwezigheid van virale moleculen en is vnl efficiënt bij personen met symptomen.

In deze link legt ROCHE duidelijk het verschil uit tussen de 3 types van tests die bestaan.


Als de overheid nu eens een nationale anti-lichamen test zou organiseren ( via bloedprik in de vinger = resultaat binnen een paar minuten ) dan zou METEEN geweten zijn hoeveel mensen T-cellen en B-cellen hebben en immuun zijn + hoe groot de natuurlijke groepsimmuniteit is ( 7,5 % + .... ? %)

Het grote voordeel hierbij is ook dat mensen met veel B-cellen plasma kunnen afstaan om zieken adequaat te behandelen.


Waarom gebeurt dit niet ? Is de overheid niet geïnteresseerd om te weten hoe groot de natuurlijke groepsimmuniteit is ?

Met de grote vertragingen in de leveringen van de vaccins ( en de toediening ervan ) lijkt het mij toch van groot belang om te weten hoe het met de volksgezondheid gesteld is en wie vatbaar is voor de ziekte en wie niet ?

NOOT : de wetenschap stelt dat wie anti-lichamen heeft ook beschermd is tegen mutaties, het lichaam deze herkent en er tegen ageert ( dus MVR zijn bewering dat mensen die C19 hebben gehad toch nog een tweede keer besmet kunnen geraken is eerder een uitzondering dan de regel idie vnl geldt voor personen met een verzwakt immuniteit en niet voor gezonde mensen ttz het merendeeel van de bevolking).


De anti-lichamen test is te koop in apotheken. Het wordt, behoudens vergissing, niet terug betaald door de mutualiteit, maar het loont zeker wel de moeite om deze test uit te voeren.

Organisatoren van festivals, vliegtuigmaatschappijen, restaurants enz... die een testesultaat willen vooraleer toegang te verschaffen tot hun faciliteiten doen er overigens beter aan om een anti-lichamen test te vragen in plaats van een negatieve pcr test. Iemand die drager is van een anti-lichamen test minder dan 6 maanden oud, is niet besmet noch besmettelijk. De anti-lichamen zorgen ervoor dat het virus geen kans maakt, niet kan binnen dringen in de cellen, zich niet kan ontwikkelen en dus ook niet kan " overspringen " op iemand anders. Dit wordt in de video van ROCHE zeer goed uitgelegd ( zie link hierboven ).

Pro memorie : een virus is geen levend organisme. Het heeft een gastheer nodig om actief te kunnen worden.

Wie iets anders beweert, liegt.


Volledigheidshalve : Sars-Cov2 staat voor " severe acute respiratory syndrom " ofwel ernstig acuut ademhalingssyndroom. De virale moleculen zetten zich vast op de longen waar ze zich zodanig vermenigvuldigen dat de persoon door de ontsteking van de longblaasjes ademhalingsproblemen krijgt.

Als er virale moleculen in de neusholte zitten is er weinig aan de hand tenzij die virale moleculen de longen bereiken. Voor alle positief geteste personen die " asymptomatisch " zijn ttz niet ziek worden, zijn de virale moleculen nooit in de lichaamscellen binnen gedrongen omdat het afweersysteem ze geneutraliseerd heeft.

Om alles goed te begrijpen is het belangrijk te weten wat het virus precies is, hoe het te werk gaat en hoe het immuniteitssysteem werkt.146 views0 comments
bottom of page