top of page
Search

Het Nocebo-effect

( reeds gepost in september maar nu nog meer actueel dan toen )


Een placebo kan ziektesymptomen doen verdwijnen. Een nocebo doet net het omgekeerde. Mensen die bij de uitbraak van een of andere epidemie zo angstig worden dat ze spontaan symptomen beginnen te vertonen van de ziekte terwijl ze helemaal niet ziek zijn noch drager zijn van het virus.

Mysteries of the mind....

De menselijke geest kan heel gemakkelijk geconditioneerd worden. Als je iets vaak genoeg herhaald, gaan mensen het voor waar aan nemen. Deze " waarheid " nestelt zich zo diep in hun brein dat ze niet meer op andere gedachten kunnen gebracht worden ongeacht welke argumenten of bewijzen je aanbrengt. Ze zijn volledig geconditioneerd en worden erg boos, grof, onbeschoft en beledigend als je raakt aan " hun waarheid ".

Het psychologisch effect van massa conditionering is een beproefde tactiek in alle marktsegmenten. Psychologen bestuderen het gedrag van mensen en spelen daar op in. Supermarkten, shopping malls e.a. draaien bvb bewust bepaalde muziek die mensen op hun gemak stelt, positief stemt en onbewust aanspoort om wat langer te blijven rondhangen en meer te kopen.

MSM gebruiken dit middel ook. Negatieve berichtgeving verkoopt beter dan positief nieuws. Sla maar eens een krant open. Je leest enkel kommer en kwel. Zelden iets positief. Als dat er al is staat het altijd in het laatste katern, nooit op de hoofdpagina. Nieuwszenders pakken uit met overlijdens van binnenlandse en buitenlandse VIP's, zware ongevallen, ernstige klimaatproblemen, de oorlogen, opstanden, rellen in de wereld. Het gaat altijd slecht, slechter, slechtst.

Regent het een paar dagen niet, al dan niet gecombineerd met warm weer ? Dan horen we elke keer opnieuw dat er een ernstig watertekort is of dreigt. Wanneer het nadien weken lang regent, horen we nooit dat we terug voldoende watervoorraden hebben. Neen, dan nog moeten we voorzichtig en spaarzaam zijn.

En zo gaat dit met alles.

Op die manier krijgen we dus ook een nocebo effect in de maatschappij zonder enig virus. Mensen die ziek, depressief en oververmoeid worden van alle ellende die ze dagelijks op hun bord krijgen.

Met corona is het zo mogelijks nog erger. Het volk krijgt al 9 maanden dagelijks extreem negatief nieuws over het " virus ". Je kan geen krant of magazine open slagen, geen pagina op het web bekijken of tv aanzetten. Het gaat altijd over ... corona.

Het nocebo effect is zonder enige twijfel aanwezig bij een deel van de bevolking.

Lees ook onderstaand artikel over hoe massavorming ontstaat. https://verkenjegeest.com/leugen-waarheid-herhaald-wordt/173 views0 comments

Comments


bottom of page