top of page
Search

Het nieuwe PCR en quarantaine systeem in de praktijk (VERVOLG)

Deze post is een vervolg op dit verhaal.

De echtgenote van Mijnheer x was zeer gestresseerd en half in paniek toen zij op 24.11 vernam dat hij positief getest had. Ze dacht dat zij hem " besmet " had want zij staat in de verkoop en heeft in de essentiële winkel waar zij tewerk gesteld is veel contact met het publiek. Het was het onderwerp van de dag. Er werd over niets anders meer gesproken.


Zij kon het mentaal niet aan om 7 dagen te wachten vooraleer zich te mogen te laten testen. Na een uitvoerig gesprek met de huisarts mocht ze op 25.11 dan toch langs komen voor een test omdat ze " een lopende neus " had, wat beschouwd wordt als een symptoom.


In tegenstelling tot Mijnheer x ontving zijn echtgenote haar uitslag niet daags nadien maar pas 2 dagen later, ofwel op 27.11.2020. in de late namiddag.


Resultaat ? NEGATIEF !!


Mijnheer x belt helemaal over zijn toeren terug naar zijn huisarts en vraagt om zich opnieuw te laten testen.


Mijnheer x : " Er is iets mis met die PCR test. Dat kan toch niet dat ik positief getest heb en zij negatief. Wij hebben altijd in hetzelfde bed geslapen, mekaar vast gepakt en gekust. Als ik positief ben, zou zij dat ook moeten zijn, maar zij is negatief dus het kan niet anders dan dat mijn test niet juist is. Ik wil een nieuwe test ! "


Huisarts : " dat gaat niet, u moet wachten tot maandag 30.11, dan pas kan u zich opnieuw laten testen "


Mijnheer x : " ja, maar moeten mijn vrouw en ik dan in quarantaine blijven ? Ik voel me nog altijd kiplekker. Ik voel niets. "


Huisarts : " ja, want u bent positief getest "


Mijnheer x : " maar allez, mijn vrouw is negatief ! "


Huisarts " ik weet het, maar u bent positief getest dus jullie moeten de regels blijven volgen, trek het u niet aan, we zijn vrijdag, maandag kan u zich opnieuw laten testen "


Mijnheer x heeft zich geschikt.


Diezelfde dag krijgt Mijnheer x een telefoontje van het OCMW, met de vraag of alles ok is en het gezin niets nodig heeft.


Op zich apprecieert Mijnheer x wel dat het OCMW bekommerd is om zijn welzijn maar hij vraagt zich wel af wat het medisch geheim nog waard is als zowel contact tracers als het OCMW op de hoogte is dat hij " besmet " is.


Zijn vraag aan mij " kan dit allemaal zo maar ... ? " is zeer terecht.

Neen, dan kan niet maar het gebeurt blijkbaar wel.
207 views0 comments

Comments


bottom of page