top of page
Search

Het klimaatplan van de EUUrsula Van Der Leyen : " the European Green Deal is on the one hand a vision for a climate neutral continent in 2050 and, on the other hand, a very dedicated road map of about 50 actions for 2050 "


Klimaat neutraal zoals bedoeld is nul C02 emissie of alleszins een Co2 uitstoot die beperkt is tot hetgeen de aarde kan verwerken zodat één en ander resulteert in neutrale Co2 belasting.

En daarvoor willen ze volgens The Guardian om de twee jaar een globale lockdown doen om de klimaat doeleinden inzake C02 volgens het akkoord van Parijs te bereiken ( bekijk de video in de link ).


Euhhhh .... wat ?

Enne... wat zijn die 49 ( van de 50 ) andere acties om het beoogde doel te bereiken ?

Laat me even heel duidelijk wezen : dit is onmogelijk en overigens ook totaal niet nodig.


1./ Volgens de voorliggende cijfers is de industrie met een jaarlijkse Co2 uitstoot van 400 gigaton ( dat zijn 12 nullen ), de grootste vervuiler. De landbouw staat met 185 gigaton per jaar op de tweede plaats.

Hoewel dit NOOIT vermeld wordt, stoot de voltallige wereldbevolking louter door uit te ademen, jaarlijks 64 gigaton C02 uit (* ). Wanneer ook rekening wordt gehouden met de C02 die door de mens veroorzaakt wordt in zijn dagelijks leven, huishouden, auto's en andere voertuigen, zou het wel eens kunnen dat de mens op vlak van C02 zo niet de grootste dan zeker wel de tweede grootste vervuiler is.

(* ) Een mens ademt in ruststand gemiddeld 16-17 keer per minuut in en uit. Lucht bestaat voor 21% uit zuurstof, voor 68% uit stikstof en voor 1% uit argon. Bij het uitademen, verlaat 17% zuurstof, 68% stikstof, 1% argon en ... 4% C02 terug het lichaam. Co2 wordt uitgedrukt in kg, ton en gigaton.

2./ Elk etmaal worden er wereldwijd 380.000 kinderen geboren. Tussen 01.01 en 11.04.2021 zijn er al 38.3750.000 geboortes geregistreerd tegenover 16.011.000 overlijdens. Er worden dus elk jaar meer dan dubbel zoveel mensen geboren dan er sterven. Op dit moment zijn er 7.858.000.000 mensen op deze planeet. https://www.worldometers.info/nl/

3./ Zoals voormalig President Sarkozy tijdens een interview in september 2019 reeds liet opmerken waren er bij zijn geboorte 2,5 miljard mensen op aarde. Binnen een tijdsbestek van minder dan één mensenleven is de bevolking verdriedubbeld. Als de bevolkingsgroei blijft toenemen ( en dat zal door de stijging van de welvaart gebeuren ) zat de aarde tegen 2050 bevolkt zijn met 11 miljard mensen wat voor hem (en tal van anderen ) een catastrofe is.. Zie video in eerdere post.

4./ de Co2 uitstoot door de mens ( louter door uit te ademen ) zal dus met de tijd alleen maar toenemen en de Co2 uitstoot van huishoudens ook. Je kan mensen niet vragen om te stoppen met ademen toch ? Daar loopt de " roadmap " dus al volledig strop, tenzij .... ?

5./ De industrie en economische activiteit zal ook alleen maar blijven toenemen want die 8, 9,10, 11 miljard mensen moeten gevoed worden + drank + pharma + kleding, schoeisel enz....

Je kan misschien wel bepaalde sectoren gedurende langere tijd sluiten om de Co2 uitstoot te verminderen maar dat is slechts een druppel op een hete plaat want de essentiële sectoren moeten blijven draaien, tenzij .... ? Andere oplossing ?

6./ De natuur heeft een ongelooflijk herstelcapaciteit. Bomen zetten Co2 om in zuurstof. Sinds de jaren 70 is er wereldwijd een gigantische boomkap aan de gang ( in die jaren in Brazilië, de groene long van moeder aarde waar toen veel wetenschappers voor gewaarschuwd hebben maar geld en gewin heeft het gewonnen van common sense, de boomkap blijft tot op de dag van vandaag onverminderd door gaan ).

Honderduizenden hectaren bossen hebben moeten wijken voor landbouw monocultuur ( wat ook de biodiversiteit aangetast heeft), industrie en woningbouw.

Minder bomen is minder Co2 verwerking. Moeder aarde kan haar rol niet meer vervullen. Met meer industrie en steeds meer mensen op aarde stapelt de Co2 zich op.


Klimaat neutraal ? Zero C02 uitstoot of neutraal ? Geen haalbare kaart. Wie verzint dan zo iets ?


Wel... een paar enkelingen. Hebt u al ooit gehoord over The Club of Rome ? Een select groepje dat in 1991 een boek heeft uitgebracht ( jawel ), waarin texto te lezen valt dat de snelle bevolkingsgroei "molto preoccupante " is en.... dat het probleem moet opgelost worden. Hoe ? Door een gemeenschappelijke vijand te verzinnen waar alle volkeren zich achter kunnen scharen wat vervolgens als middel kan aangewend worden om allerlei maatregelen er door te duwen en allerlei taksen te heffen voor de " goeie zaak ".


Alle " complotgekkies " die steeds beweerd hebben dat er geen klimaat probleem is en het allemaal verzonnen is om de wereld te onderwerpen aan onzinnige maatregelen, zijn misschien zo gek nog niet. There is always more than meets the eye.

Anders gezegd is de realiteit vaak volledig anders dan wat in de media verkondigd wordt, de Greta Thunbergs en co die de wereld afschuimen met hun " global warming " monologen ten spijt. Het is pakkend, dat zeker wel, maar of het ook waar is, is dan weer wat anders.


Of de Co2 uitstoot die veroorzaakt wordt door de industrie, de landbouw en de mens werkelijk zo'n dramatische gevolgen heeft, is helemaal niet zo zeker. Zoals de spreker in de video ( specialist ) duidelijk aangeeft moet er een global warming zijn van 3,5 graden om enig effect te resulteren. Hij is lang niet de enige die zo denkt en spreekt. Ze zijn met velen. Onafhankelijk en niet funded.

Degenen die leven van fundings spreken een andere taal.

Wat u moet doen is gewoon even logisch nadenken, in uw vrije tijd een beetje research doen en ... lezen. Het is ongelooflijk wat u allemaal bijleert gewoon door te lezen.


De aarde is een levende planeet. De afgelopen 6 miljard jaar hebben er zich veel veranderingen voor gedaan in het klimaat. Cyclisch. Steeds wederkerend. Alle ijstijden die de aarde gekend heeft zijn niet veroorzaakt door de mens. De aarde is door natuurlijke methaan gassen ettelijke tientallen miljoenen jaren gehuld geweest in 1000 x meer C02 dan wij ooit zullen kennen. De natuur heeft zich na verloop van tijd vanzelf hersteld.

Het is niet omdat de mens sinds kort de aarde bevolkt dat moeder natuur plots zal stoppen met deze natuurlijke fenomenen.

Wat natuurlijk niet zonder effect zal blijven is de menselijke interferentie in de natuur. Haarp, geo-engeneering, de atoombom ontploffingen in de oceanen - weet u nog ? - boringen en explosies in diepere aardlagen en nog meer van dat moois. Tegenwoordig is het niet meer moeder natuur maar de technologie die kan bepalen of de zon schijnt dan wel of het regent (zie eerdere posts ).


Maar dus..... road map, 50 actiepunten tegen 2050 waarvan eentje al in kaart is gebracht door The Guardian. Om het andere jaar een global lockdown. Ik houd mijn hart vast voor die 49 andere actiepunten...


In fine : het is wel heel erg convenient dat C19 de wereld in de ban houdt en alles plat legt. Lockdown 1, lockdown 2, lockdown 3 ... Lockdown 20,25,30 ?

279 views1 comment
bottom of page