top of page
Search

Herman Brusselmans op het scherp van de snee (en Humo doet mee)' Marc Van Ranst is een klootzak van het zuiverste water’

Hij wordt door alles en iedereen uitgenodigd om z’n licht te laten schijnen over duizend-en-één dingen. Hij mocht in ‘Het huis’ van Eric Goens, hij mocht de bordjes omdraaien in ‘Het rad’, hij mocht in ‘Extra Time’ komen praten over de evolutie van ons vaderlands voetbal, hij mocht bas spelen bij een internetoptreden van dEUS, hij mocht een badmintonmatch spelen tegen miss België, hij mocht achter een struik schijten in het kader van opmerkelijke prestaties van BV’s, waarvan de opbrengst naar de hongersnood in Mali gaat, hij mocht z’n fluit laten opmeten door de carnavalsgroep De Lange Zwans in Waarschoot, hij mocht een essay schrijven over de filosofie van Arthur Schopenhauer, met als hoofdthema de zin van het leven afgewogen tegen de zinloosheid van het bestaan, hij mocht een schilderij maken van Sam Goris terwijl die bezig is met prei planten in z’n tuin, hij mocht de nieuwe Ferrari uittesten op het circuit van Francorchamps, hij mocht Delphine Lecompte interviewen over haar gedichten en na het gesprek mocht hij z’n middelvinger in de anus van Delphine douwen, op haar vraag, hij mocht meespelen in een kostuumdrama van theatergroep De Pisseloe uit Lendelede, en hij vertolkte de rol van de Romeinse keizer Septimius met verve, zeker toen hij prinses Filidoria bij de tieten mocht grijpen terwijl z’n tong in haar oor zat.


Jammer dat er geen publiek in de zaal mocht zitten, maar ja, dat was de fout van Marc Van Ranst zelf, die al bijna een jaar de evenementensector gesloten houdt, alsmede de horeca, de kapperszaken, de pedicuresalons, de yogatempels, de boksringen, de hoerenkoten, de darkrooms, en de achterafzaaltjes in schimmige gebouwen, waar moslimterroristen hun volgende aanslagen beramen. De moslimterroristen zijn met die sluiting niet blij, en de kappers e tutti quanti ook niet.

En dan zegt Van Ranst nu weder dat deze shit nog minstens twee maanden zal duren. Terwijl hij niet alleen met de virologie, maar vooral met al z’n bijbaantjes zakken met geld verdient, moeten ontelbare anderen, vooral creatieve mensen, op een houtje bijten. Ik zei daarnet dat ik een enorme fan ben van Marc Van Ranst, maar bij nader inzien vind ik hem een klootzak van het zuiverste water. Ontelbaren richt hij te gronde. Met z’n eeuwige gezeik over dat coronavirus. Volgens mij heeft hij trouwens van dat hele virus geen spat verstand. De ene dag zegt hij zus in ‘Het journaal’, de volgende dag zegt hij zo in ‘De afspraak’, en op nog een andere dag zegt hij dat hij voorzichtig wil zijn in z’n uitspraken, want dat corona een onbetrouwbaar virus is. Alsof je viroloog moet zijn om dat te weten.


Op de koop toe wil Van Ranst z’n roem gebruiken om na de crisis in de politiek te stappen, waarbij hij al heeft laten blijken dat z’n voorkeur uitgaat naar de communistische partij. Dat ontbrak er nog aan, dat die geitenbreier zich aansluit bij het meest verwerpelijke politieke systeem dat er bestaat, en dat ervoor zorgt dat de doorsneemens in een communistische maatschappij geen centen genoeg heeft om een mondmasker te kopen, nog minder centen om handgel aan te schaffen, nooit een vaccin van dichtbij te zien zal krijgen, en zal creperen tot eer en glorie van de partijtop. Misschien moet Marc Van Ranst maar ’ns op de Noord-Koreaanse staatszender gaan uitleggen dat de Noord-Koreanen, zeker de ontelbaren in de duizenden propvolle gevangenissen, anderhalve meter afstand van elkaar dienen te houden.


352 views0 comments

Comments


bottom of page