top of page
Search

Happy Feelings 🥰🥰

Getuigenis van een mama :


"Ik wou je nog eens even oprecht bedanken. Ik ben onlangs bevallen en hoewel ik thuisbevalling had gewenst, was dit owv omstandigheden niet mogelijk. Ik moest dus naar het ziekenhuis maar wist op basis van hun website info dat ik ook zonder symptomen pcr test moest doen en indien die positief zou zijn, ik, hoewel asymptomatisch, toch mijn kindje enkel in couveuse op kamer zou mogen hebben en borstvoeding zou moeten geven met schort, handschoenen en mondmasker. Gezien mijn zeer beperkte vertrouwen in die test, was dat dus mijn grootste angst naar bevalling toe dat ook mogelijk (vals) positief zou testen en ik mijn kindje niet de start zou kunnen geven die ik wou met zoveel mogelijk huid op huidcontact.

Dankzij de goeie info de voorbije maanden door jou regelmatig te lezen, kon ik mijn weigering en bekommernis omtrent onbetrouwbaarheid van de pcrtest goed onderbouwen.

De dienstdoende vroedvrouw en arts gingen dus akkoord met niet afnemen ervan zolang er geen medische reden zou zijn om in het ziekenhuis te blijven (ik zei wel dat ik sowieso poliklinisch wou bevallen). De arts zei erbij 'de kans is toch groot dat we de resultaten pas kennen nadat je bevallen bent/als je weer thuis bent" . Je kan je dus wel vragen stellen bij heel het nut ervan tout court zelfs als de test correct zou zijn. Papa's hoefden trouwens sowieso geen test tenzij 'symptomen'. Enkel temperatuur nemen (wat ik ook moest doen) dus ook daar was logica ver te zoeken. Maar ik wou dus maar zeggen, weet dat je voor ons alvast een groot verschil hebt gemaakt. Als het soms zwaar is om verder te doen, hou dat dan maar in gedachten.

Wij zijn mede dankzij jouw goeie info zonder verdere teststress kunnen bevallen van een gezond kindje dat daardoor ook onbeperkt huidcontact kon hebben met mama en papa. Bedankt."


Wie zich nog afvraagt waarom ik doe wat ik doe : wel, hier doe ik het dus voor. 😄 Elke keer dat iemand mij laat weten dat ik zijn/haar leven een tikkeltje beter/aangenamer heb gemaakt of maak, worden mijn vleugels een meter langer. 😍128 views0 comments
bottom of page