top of page
Search

GEO ENGINEERING IN AUSTRALIA

In October 2022, severe flooding occurred in New South Wales and Tasmania, Australia.

https://www.theguardian.com/environment/video/2022/oct/14/tasmania-floods-aerial-footage-shows-extensive-flooding-in-deloraine-video

https://www.theguardian.com/environment/2022/oct/14/victoria-nsw-and-tasmania-face-flooding-emergency-with-thousands-told-to-evacuate


Heavy flooding does happen frequently on this continent, causing billions in damage, wiping out entire residential areas and washing away streets. According to media and official agencies, the cause of the heavy rainfall with subsequent flooding is due to :

- hurricanes passing over the country, causing more rainfall than normal

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/australia-floods-why-country-is-battling-weather-again-2022-10-15/

- climate change

https://www.australiangeographic.com.au/topics/science-environment/2021/03/australia-is-a-land-of-flooding-rains-but-climate-change-could-be-making-it-worse/

https://www.csiro.au/en/news/News-releases/2022/Flood-risks-under-climate-change

- Carbon dioxide emissions

https://www.climatecouncil.org.au/resources/climate-change-floods/

- global warming

https://www.sbs.com.au/news/article/whats-the-link-between-the-floods-on-australias-east-coast-and-climate-change-scientists-explain/qx6mm4r1c


Some Australian investigative journalists conducted an investigation and discovered that the Australian government had carried out an intensive " cloud seeding" operation just before the heavy floods in Tasmania, NSW and Victoria.

The journalists suspected a direct link between the artificial creation of rain and the floods. Their report was broadcast on the national state broadcast television.

De overheid is hiermee geconfronteerd en heeft aangekondigd dat zij een formeel onderzoek zou openen. Wat is daar verder van gekomen ? Niets.

Niets ondernemen betekent dat ze iets te verbergen hebben.


Cloud seeding is een techniek van weermanipulatie die sinds 1946 bestaat en al zeer vaak is toegepast. In Saoedi Arabië geven de sjeiks openlijk toe dat zij jaarlijks 500 miljoen dollar investeren in cloud seeding, om het doen regenen, hieraan toevoegend dat dit af en toe een overstroming veroorzaakt, omdat telkens wanneer ze een vliegtuig de lucht insturen ze niet weten hoeveel regen er zal vallen. De VN spreekt ook openlijk over cloud seeding.


Cloud seeding is een techniek om neerslag te stimuleren of te bevorderen door droogijskristallen of zilverjodidedeeltjes in een bepaald deel van de atmosfeer in de wolken te verspreiden. Dit kan gedaan worden door vliegtuigen of door het afvuren van munitie met zilverjodide.


Cloud seeding kan veel goeds brengen in landen waar er grote droogte heerst en er tekort is aan regenwater of op plaatsen waar teveel spontane regen schade zou kunnen veroorzaken. De Vlaamse fruitboeren maken tijdens het seizoen gebruik van deze techniek om hun fruit te beschermen tegen beschadiging. In geval van dreigend onweer schieten ze met speciale weer kanonnen droogijskristalen in de lucht waardoor de regen die in de wolken hangt binnen de 10 minuten buiten hun terreinen massaal naar beneden valt voor dat het hun boomgaarden bereikt.


In Australië wordt cloud seeding echter gebruikt als wapen, met de bedoeling om overstromingen te veroorzaken om dan vervolgens de schuld te steken op de klimaatverandering en en hun klimaat agenda erdoor te duwen. Dit gebeurt ongetwijfeld ook in de Europese lidstaten en de USA.

De meeste mensen zijn zich nog altijd niet bewust dat cloud seeding effectief bestaat ( naast nog een hele reeks andere technieken die het klimaat en het weer kunnen beïnvloeden ). Als ze ermee geconfronteerd worden, geloven zij het niet want, de overheid kan het volgens hen onmogelijk slecht voor hebben met de mens.

2 views0 comments
bottom of page