top of page
Search

Geert Molenberghs: "We kunnen nu niet zeggen dat er versoepelingen komen in februari"

Tegen februari zal de ganse bevolking 3 maanden in lockdown zitten en de horeca sinds 3,5 maand. Sociale contacten beperkt tot 1 persoon. Avondklok om 22 u respectievelijk 00:00 uur. Telewerken verplicht. Fitness gesloten. Sauna's en welness gesloten. Hobbyclubs gesloten. Contactberoepen waaronder kappers en schoonheidsspecialisten gesloten. We komen bijna niet meer buiten tenzij het moet.

En toch stijgen de cijfers opnieuw ? Hoe kan dit nu ?

Volgens Geert Molenberghs ( en de andere experten die op dezelfde toon zingen ) ligt het aan :

  1. de terugkerende reizigers maar .... dat klopt niet. Blijkens de media berichtgeving zijn er ongeveer 160.000 reizigers terug gekeerd uit het buitenland. Daarvan heeft 3,7% positief getest. Dus daar ligt de beweerde stijging niet aan. Of er ook zieken zijn gevallen in die 3,7% wordt niet kenbaar gemaakt dus dat zal niet spectaculair zijn. Anders hadden we dit al lang geweten.

  2. het grensverkeer Maar... daarvan zijn geen cijfers bekend gemaakt. Niet van het aantal positieve testen en ook niet van het aantal ziekenhuisopnames.

  3. de Britse en Amerikaans variant die extreem besmettelijk Maar... ook daarover geen enkele informatie.

Wanneer de cijfers van Sciensano onder de loep genomen worden zijn de cijfers nog steeds aan het zakken, zowel op vlak van " besmettingen " ( lees : positieve testen ), als op vlak van ziekenhuisopnames en overlijdens.

Een stijging van het aantal besmettingen en/of ziektes door de vaccinatie, is geen optie. Als de cijfers stijgen is er maar één oorzaak. Niet door de maatregelen, niet door de vaccins, maar door ons. Het is onze fout en dus moeten de maatregelen blijven en kunnen ze zelfs in februari niet versoepeld worden.

Wanneer dan wel ? Dat weten we niet. GEEN PERSPECTIEF.
304 views0 comments
bottom of page